26 Σεπ 2017

Μπαρτσάλι: Σίγουρα ήταν πίκρα οι δύο χαμένοι τελικοί αλλά…

Ο Αντρέα Μπαρτσάλι τόνισε ότι το ματς με τον Ολυμπιακό είναι το μόνο που σκέφτεται η Γιουβέντους αυτή τη στιγμή.

Ο διεθνής Ιταλός αμυντικός ήταν αυτός που εκπροσώπησε τους παίκτες των μπιανκονέρι στη συνέντευξη Τύπου, όπου ειπώθηκαν τα εξής.

- Αντρέα, το φετινό Champions League είναι διαφορετικό; Είναι μία από τις τελευταίες σου ευκαιρίες να το κατακτήσεις. Το προσεγγίζεις με περισσότερη... κακία και πάθος φέτος; Βλέπεις κάτι ανάλογο και στους συμπαίκτες σου;
«Ο τρόπος προσέγγισης είναι πάντα ο ίδιος. Προφανώς όσο περνάνε τα χρόνια προσπαθείς να βελτιωθείς, ατομικά και ομαδικά. Είμαστε, επομένως, όλοι αποφασισμένοι και θέλουμε να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, ξέρουμε όλοι μας πολύ καλά πόσο το θέλουμε. Υπάρχει μεγάλη θέληση για να προχωρήσουμε, να παίξουμε μεγάλα ματς γιατί αυτό είναι το Champions League. Είναι το μάξιμουμ για κάθε ποδοσφαιριστή».

- Πιστεύετε στην 1η θέση παρά την ήττα στη Βαρκελώνη;
«Αυτή την στιγμή μας ενδιαφέρει μόνο το αυριανό ματς. Είναι πολύ σημαντικό να νικήσουμε και από εκεί και πέρα θα σκεφτούμε τα δύο κολλητά ματς με την Σπόρτινγκ που είναι εξίσου σημαντικά. Δεν έχει νόημα να μιλάμε σήμερα για 1η ή 2η θέση, τώρα σκεφτόμαστε μόνο το αυριανό παιχνίδι γιατί είναι απαραίτητοι οι τρεις βαθμοί».


- Αύριο θα παίξεις στο κέντρο της άμυνας ή ο Αλέγκρι σου είπε ψέματα και θα είσαι στο άκρο (γέλια);
«Οχι, αυτή τη φορά στη δοκιμή με είχε πίσω από τον επιθετικό (γέλια). Σοβαρά τώρα, είναι καθαρά θέματα προπονητή. Αυτός αποφασίζει και θα ακολουθήσω ό,τι μου πει».

- Τι διδάσκουν οι δύο χαμένοι τελικοί και τα δύο διαφορετικά ματς με την Μπαρτσελόνα μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο;
«Είναι διαφορετικά πράγματα, πέρυσι αντιμετωπίσαμε την Μπαρτσελόνα σε δύο ματς για την πρόκριση, τώρα ήταν απλά ο πρώτος αγώνας του ομίλους. Από εκεί και πέρα, νομίζω πως αυτά τα χρόνια όλοι στην ομάδα καταλάβαμε τι πρέπει να κάνεις στο Champions League, μάθαμε και από τα λάθη μας. Σίγουρα ήταν πίκρα οι δύο χαμένοι τελικοί αλλά κι από αυτά τα λάθη μας μάθαμε κάποια πράγματα. Προχωράμε επομένως, το Champions League εξαρτάται και από την τύχη, από το πώς είσαι όταν αρχίζουν τα νοκ άουτ, από τις κληρώσεις, από πολλά. Είναι μια περίπλοκη διοργάνωση και για την κατακτήσεις πρέπει σίγουρα να είσαι δυνατή ομάδα και να σε θέλει και λίγο, γενικά».

- Είναι η 7η σεζόν σου στη Γιουβέντους, πώς βλέπεις την φετινή ομάδα; Ή μήπως είναι νωρίς για συμπεράσματα;
«Ημουν περίεργος κι εγώ στην αρχή αλλά είμαστε ένα γκρουπ πεπεισμένο για τις δυνατότητες του, ένα γκρουπ στο οποίο όλοι αισθανόμαστε σημαντικοί, ένα γκρουπ που έχει στόχους και φέτος. Η Γιουβέντους νομίζω πως κάθε χρόνο παρουσιάζεται βελτιωμένη και έχει κάνει τεράστια βήματα σε σχέση με το πώς ήμασταν όταν ξεκινούσαμε πριν επτά χρόνια αυτό το project. Είναι μια δύσκολη σεζόν, όπως όλες, αλλά έχουμε τους στόχους μας και ελπίζουμε πως βήμα-βήμα θα τους πετύχουμε».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου