11 Σεπ 2017

Για ποιον παίκτη που έχει ακουστεί για τη Γιουβέντους ο Αλέγκρι είπε «το να τον βλέπεις να παίζει είναι απόλαυση»

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ρωτήθηκε για μια σειρά από πράγματα στη συνέντευξη Τύπου για το ματς στο Καμπ Νου.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής της Γιουβέντους.

Για την 11άδα της Γιουβέντους με δεδομένες τις απουσίες: «Δεν χρειάζεται να κάνω κάποια ανακάλυψη, απλά θα πρέπει να μπουν 10 παίκτες στο γήπεδο συν τον τερματοφύλακα. Χρειάζεται ενθουσιασμός και... αναισθησία, γιατί όταν παίζεις τέτοια ματς πρέπει να είσαι και αναίσθητος, ανέμελος. Αύριο, επομένως, θα επιλέξω 10 παίκτες για να μπουν στο γήπεδο και να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν προβλήματα στην Μπαρτσελόνα, γνωρίζοντας ότι το να κάνουμε τρίτο σερί ματς κόντρα σε αυτή την ομάδα χωρίς να δεχθούμε γκολ θα είναι κάτι τρομερό. Επειδή είναι δύσκολο, πολύ δύσκολο για την ακρίβεια, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να σκοράρουμε. Μπορώ να σας πω ότι ο Μπαρτσάλι θα παίξει. Δεν ξέρω αν θα είναι δεξιά, στο κέντρο της άμυνας ή αριστερά, αλλά θα παίξει σίγουρα».

Για το σύστημα: «Περισσότερο κι από το σύστημα μετράνε τα χαρακτηριστικά των παικτών. Ο Μάντζουκιτς, για παράδειγμα, μπορεί να μην είναι εξτρέμ αλλά είναι παίκτης που μπορείς να εμπιστευτείς, είναι πολύ σημαντικός στις ψηλές μπαλιές και στις στημένες φάσεις. Αύριο μπορεί να παίξουμε με τρεις στο κέντρο και τρεις μπροστά, ή μπορεί να παίξουμε με δύο στο κέντρο. Ή μπορεί να έχουμε δύο επιθετικούς και έναν ως ελεύθερο πίσω τους. Δεν έχω καταλήξει ακόμη, αλλά τα χαρακτηριστικά των παικτών στο γήπεδο θα μου επιτρέψουν να αλλάξω πράγματα ακόμη και κατά τη διάρκεια του ματς».


Για τον Μπερναρντέσκι: «Μπορεί να παίξει. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα είναι βασικός αλλά μπορεί να παίξει. Το Σάββατο μπήκε για 20 λεπτά και τα πήγε καλά, βελτιώνεται στη φυσική κατάσταση, στη δύναμη και μπορεί να είναι χρήσιμος αύριο, είτε από την αρχή είτε κατά τη διάρκεια».

Για τη νοοτροπία της Γιουβέντους αύριο: «Πρέπει να κάνουμε ένα ματς με καθαρό μυαλό, με τεχνική ακρίβεια, ειδικά όταν θα πρεσάρουμε. Οταν απέναντι σου είναι παίκτες όπως οι Μέσι, Ινιέστα, Σουάρες, Ντεμπελέ, Ντεουλοφέου, είναι δύσκολο το μαρκάρισμα τους, οπότε θα πρέπει να κάνουμε ένα σπουδαίο παιχνίδι».

Για το αν η Μπαρτσελόνα είναι αποδυναμωμένη χωρίς τον Νεϊμάρ: «Αρχισαν καλά το πρωτάθλημα, έχουν ήδη μια διαφορά από την Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτές είναι τα δύο φαβορί για το Champions League. Ο Νεϊμάρ μαζί με τον Ντιμπάλα είναι οι δύο που θα είναι οι καλύτεροι του κόσμου τα επόμενα χρόνια. Είναι αρχή της σεζόν ακόμη, αντικατέστησαν τον Νεϊμάρ με τον Ντεμπελέ και μπορώ να πω ότι η Μπαρτσελόνα είναι η πιο δυνατή ομάδα του κόσμου σήμερα».

Για τα σενάρια περί ενδιαφέροντος της Γιουβέντους για τον Ινιέστα: «Δεν έχει νόημα να μιλήσω για μεταγραφές, πριν 10 μέρες τελείωσε η μεταγραφική περίοδος. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι το να βλέπεις τον Ινιέστα να παίζει είναι απόλαυση για όποιον αγαπάει το ποδόσφαιρο».

Για το τι κρίνει το αυριανό ματς: «Τι κρίνει; Είναι το πρώτο ματς της φάσης των ομίλων, πρέπει να παίξουμε χωρίς να κάνουμε υπολογισμούς. Δεν θα κριθεί η πρόκριση από το αυριανό ματς. Μπορεί να είναι καθοριστικό υπό την έννοια πως αν πάρουμε αποτέλεσμα θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες να τερματίσουμε στην 1η θέση αλλά δεν έχει μεγάλη σημασία αν θα είσαι 1ος ή 2ος στον όμιλο. Το 2015 πήγαμε τελικό ενώ βγήκαμε 2οι στον όμιλο, πέρυσι πήγαμε τελικό ενώ είχαμε βγει 1οι. Τα καθοριστικά ματς του ομίλου σε ό,τι αφορά την πρόκριση είναι αυτά που έχουμε για την 2η, την 3η και την 4η αγωνιστική».


Για το πόσο άλλαξαν Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού: «Κάθε σεζόν είναι διαφορετική, αλλάζεις παίκτες γιατί έτσι γίνεται πάντα, από εκεί και πέρα τα αποτελέσματα στο τέλος είναι αυτά που μετράνε. Η Γιουβέντους έχει 9 βαθμούς στις πρώτες τρεις αγωνιστικές του πρωταθλήματος, δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο. Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για την Μπαρτσελόνα. Η σεζόν είναι μεγάλη και θα πρέπει να πάμε βήμα-βήμα. Δεν είμαστε και στην καλύτερη φυσική κατάσταση γιατί είναι ακόμη αρχή της σεζόν αλλά βελτιωνόμαστε».

Για τον στόχο της Γιουβέντους: «Πρώτος χρονικά στόχος είναι να προκριθούμε από τον όμιλο. Από εκεί και πέρα, όπως λέω πάντα, θέλουμε τον Μάρτιο να είμαστε στη μάχη σε όλα τα μέτωπα. Πρωτάθλημα, Champions League, κύπελλο. Είναι δύσκολο να πεις αυτή την στιγμή αν μια ομάδα είναι πιο δυνατή ή όχι σε σχέση με πέρυσι. Αυτό θα φανεί στο τέλος. Η Γιουβέντους άλλαξε πολύ καλά, η διοίκηση φέρνει πάντα τους καλύτερους παίκτες. Υπήρξαν αποχωρήσεις και τα προηγούμενα χρόνια αλλά τελικά άλλαξαν οι παίκτες, όχι τα αποτελέσματα. Οσο για την Μπαρτσελόνα, είναι περίεργο να τους βλέπεις να έχουν φέτος τρεις νέους παίκτες γιατί είχαμε συνηθίσει να τους βλέπουμε με την ίδια 11άδα. Η Μπαρτσελόνα δούλεψε καλά με τους ίδιους παίκτες, η Γιουβέντους δούλεψε καλά αλλάζοντας παίκτες». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου