13 Σεπ 2017

Αλέγκρι: Τιμωρηθήκαμε, αυτά τα παιχνίδια πρέπει να τα παίζεις με μυαλό

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στάθηκε στη λάθος αντίδραση της Γιουβέντους στο δεύτερο ημίχρονο, όταν και επέτρεψε στην Μπαρτσελόνα να καθαρίσει το ματς.

Η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου στο Καμπ Νου μόνο για ήττα με 3-0 δεν ήταν, αλλά σημασία έχει όλο το 90λεπτο και όχι μόνο τα πρώτα 45 λεπτά.

«Κάναμε καλό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο αλλά όταν κάνεις ευκαιρίες εδώ πρέπει να τις αξιοποιήσεις. Τιμωρηθήκαμε για το πρώτο μας λάθος, 30 δευτερόλεπτα πριν την λήξη του ημιχρόνου, αφού έπρεπε να κλείσουμε τον Μέσι ή να του κάνουμε φάουλ. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε αμέσως μια μεγάλη ευκαιρία με τον Ντιμπάλα, αλλά όταν ανοίγουν χώροι εδώ, η Μπαρτσελόνα μπορεί να καθαρίσει τους αγώνες. Αυτά τα παιχνίδια πρέπει να τα παίζεις με μυαλό. Παραδόξως, το πρώτο και το τρίτο γκολ τα δεχθήκαμε από αντεπιθέσεις. Πρέπει να έχεις την πνευματική δύναμη να παραμείνεις μέσα στον αγώνα ως το τέλος», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο Αλέγκρι, ο οποίος ρωτήθηκε για τις διαφορές σε σχέση με το 3-0 της Γιούβε τον περασμένο Απρίλιο.

«Πέρυσι, στο 3-0 του Τορίνο, κάναμε καλό ματς και εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες μας. Φέτος είναι μια άλλη σεζόν και είμαστε ακόμη στην αρχή. Θέλαμε να αρχίσουμε καλά τον όμιλο, δεν το κάναμε, τώρα θα κοιτάξουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς υποδεχόμενοι τον Ολυμπιακό».

Από εκεί και πέρα, ο προπονητής της Γιουβέντους είχε και μια συμβουλή για τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν, αλλά και γενικά για τους παίκτες του και τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο.


«Ο Ιγκουαΐν άρχισε καλά, πρέπει να είναι πιο χαλαρός σε τέτοια ματς, αφού μερικές φορές επηρεάζεται. Χρειάζεσαι πνευματική δύναμη και να παραμείνεις ζωντανός στον αγώνα. Δεν θα σκεφτούμε ότι θα έρθουμε εδώ και θα κυριαρχήσουμε, θα ήμασταν και λίγο αλαζόνες αν το βλέπαμε έτσι, αλλά είχαμε τις ευκαιρίες για να σκοράρουμε. Οταν χάνεις αισθάνεσαι νευρικός και προσπαθείς να απαντήσεις, αλλά αυτό αφήνει κενά πίσω. Χρειάζεται να έχουμε περισσότερη υπομονή», τόνισε ο τεχνικός της Γιούβε, ο οποίος ολοκλήρωσε αναφερόμενος στον Μεχντί Μπενάτια, έπειτα από σχετική ερώτηση, για να επαναλάβει το λάθος που έκαναν οι παίκτες του στο δεύτερο ημίχρονο.

«Ο Μπενάτια έκανε καλή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, όπως όλοι, αλλά είναι δύσκολο να αμυνθείς απέναντι στην Μπαρτσελόνα όταν έχει χώρους. Είναι κάτι στο οποίο πρέπει να δουλέψουμε. Με τις ευκαιρίες που είχαμε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά είχαμε και έλλειψη αποφασιστικότητας σε αυτές, θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει αποτέλεσμα. Επρεπε να παραμείνουμε ζωντανοί στον αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο αλλά γίναμε βιαστικοί... Αν αφήσεις στον Μέσι χώρους για να τρέξει, θα σου βάλει δύο γκολ».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου