22 Σεπ 2017

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι μιλάει για όλους και για όλα…

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δέχθηκε μια σειρά ερωτήσεων στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για το Γιουβέντους-Τορίνο.

Δύο μέρες μετά το ματς με την Φιορεντίνα, οι δημοσιογράφοι είχαν ξανά στη διάθεση τους τον προπονητή των μπιανκονέρι στο καθιερωμένο ραντεβού στο Βινόβο και ρώτησαν για διάφορα θέματα, παίρνοντας απαντήσεις σε όλα.

Τα κυριότερα από όσα είπε ο Αλέγκρι.

Για το αν το Allianz Stadium έχει συνηθίσει στις νίκες πλέον και τις θεωρεί δεδομένες: «Οχι, την Τετάρτη ο κόσμος ήταν δίπλα μας. Από εκεί και πέρα, όπως λέω πάντα, το να νικάς δεν είναι κάτι συνηθισμένο, είναι κάτι εκπληκτικό, γιατί στο τέλος νικάει μόνο ένας. Ειδικά για εμάς, με έξι σερί πρωταθλήματα, κάθε χρόνο είναι και πιο δύσκολο πλέον γιατί οι αντίπαλοι ενισχύονται και θέλουν να μας σταματήσουν. Αυτό πρέπει να αποτελεί έξτρα κίνητρο για εμάς και να βάλουμε ως προτεραιότητα το πρωτάθλημα, γιατί μόνο αν κάνουμε ένα σπουδαίο πρωτάθλημα θα μπορέσουμε να κάνουμε και ένα σπουδαίο Champions League. Πέραν αυτού, το να κατακτήσουμε το 7ο σερί πρωτάθλημα θα είναι κάτι μοναδικό αφού στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μόνο η Λιόν στη Γαλλία το έχει κάνει».

Για την δήλωση του Κιελίνι ότι η φετινή Τορίνο είναι η πιο δυνατή των τελευταίων χρόνων: «Συμφωνώ με τον Τζόρτζιο, η Τορίνο είχε ήδη μια πολύ καλή τεχνική ομάδα και την συμπλήρωσε με ποδοσφαιριστές που της ταιριάζουν, όπως οι Ρινκόν, Ανσάλντι, Νιανγκ. Η Τορίνο έχει ένα ρόστερ που της επιτρέπει να στοχεύει φέτος στην πρώτη 6άδα».

Για το αν θα παίξει ο Ιγκουαΐν ή θα μείνει στον πάγκο και για λόγους ξεκούρασης: «Το πιο σημαντικό με τον Γκονσάλο είναι το να έχει, όπως και έχει, την απόλυτη εμπιστοσύνη των συμπαικτών του, του προπονητή του, της διοίκησης και των τιφόζι. Εντάξει, έχει κάνει 2-3 ματς χωρίς να σκοράρει αλλά θα ξεμπλοκάρει όταν σκοράρει. Την Τετάρτη κινήθηκε πολύ καλύτερα στην περιοχή από ό,τι στο ματς με την Σασουόλο. Από εκεί και πέρα, έχουμε πολλά ματς, κάποια στιγμή θα μείνει έξω ο Ιγκουαΐν, κάποια ο Μάντζουκιτς, κάποια ο Ντιμπάλα, γιατί πρέπει να τους διαχειριστώ σωστά. Εχουμε πάρα πολλά ματς και πρέπει να φτάσουμε στον Μάρτιο στην καλύτερη δυνατή κατάσταση».


Για το αν μπορεί να δώσει ονόματα βασικών για αύριο και για την κατάσταση των τραυματιών: «Οχι, δεν έχουμε κάνει ακόμη την προπόνηση και χθες κάναμε αποθεραπεία λόγω του ματς της Τετάρτης με την Φιορεντίνα. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι ο Χέβεντες είναι εκτός λόγω ενός προβλήματος στην προπόνηση χθες και θα δούμε την κατάσταση του τα προσεχή 24ωρα. Ο Μαρκίζιο θα κάνει κάποια τεστ την προσεχή εβδομάδα, ο Κεντίρα προπονείται με την ομάδα και είναι έτοιμος για την Τετάρτη με τον Ολυμπιακό, ο Πιάτσα είναι κοντά στην επιστροφή του στις προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα. Οσο για τον Ντε Σίλιο, επιβεβαιώθηκε η απουσία του για τέσσερις εβδομάδες αλλά θα δούμε πώς θα εξελιχθεί, μπορεί να επιστρέψει και νωρίτερα».

Για το αν θα είναι ο professore Μπαρτσάλι, όπως τον χαρακτήρισε, δίπλα στον Κιελίνι αύριο: «Ο Μπαρτσάλι δεν θα παίξει γιατί έχουμε σερί παιχνίδια και πρέπει να τον διαχειριστώ σωστά, πρέπει να έχουμε τους παίκτες φρέσκους για το ματς της Τετάρτης στο Champions League. Από εκεί και πέρα, το ωραίο φέτος, όπως έγινε και πέρυσι, είναι ότι μπορώ να αλλάζω παίκτες χωρίς να αλλάζει το τελικό αποτέλεσμα. Ολοι ξέρουν ότι πρέπει να κάνουν καλό ματς κάθε φορά που παίζουν γιατί υπάρχουν άλλοι που μπορούν να τους πάρουν τη θέση στο επόμενο ματς. Αυτό είναι το καλό αυτής της ομάδας, το καλό αυτής της σεζόν».

Για τον Ματουιντί, ο οποίος δείχνει αναντικατάστατος: «Ο Μπλες, όπως έχω ξαναπεί, έχει παίξει βασικός με όλους τους προπονητές που είχε στην καριέρα του και όταν ένας παίκτης παίζει με ολους τους προπονητές, προφανώς σημαίνει ότι είναι παίκτης μεγάλης αξίας. Ο Ματουιντί από όταν ήρθε εδώ έχει πει 4-5 λέξεις και τρέχει. Τρέχει συνεχώς στο γήπεδο, είναι πολύ έξυπνος και όταν έχεις έξυπνους παίκτες είναι όλα πιο εύκολα».


Για το αν το ντέρμπι είναι τόσο σημαντικό για τη Γιουβέντους όσο για την Τορίνο: «Είναι το ίδιο σημαντικό γιατί είναι ντέρμπι, γιατί παίζονται τρεις βαθμοί που τους θέλουμε, γιατί είναι σημαντικό για την πόλη, για τους οπαδούς, για όλους. Για εμάς είναι σημαντικό για δύο λόγους: Επειδή είναι ντέρμπι και επειδή θέλομε να νικήσουμε ώστε να δώσουμε συνέχεια σε αυτό που έχουμε κάνει στις πρώτες πέντε αγωνιστικές. Μετά έχουμε το ματς της Τετάρτης στο Champions League και ακολουθεί αυτό στο Μπέργκαμο με την Αταλάντα, ώστε να κλείσουμε με τον καλύτερο τρόπο αυτόν τον κύκλο συνεχόμενων αγώνων. Ενα κάθε φορά όμως. Τώρα έχουμε το ντέρμπι, το οποίο, επαναλαμβάνω, θα είναι ένα περίπλοκο ματς γιατί η Τορίνο είναι δυνατή ομάδα και μπορεί να στοχεύει στην πρώτη 6άδα φέτος».

Για το αν έχει προβλεφθεί, με την καλοκαιρινή δουλειά που έγινε, ότι η ομάδα δεν θα ήταν στην καλύτερη φυσική κατάσταση αυτή την περίοδο: «Δουλέψαμε σκληρά και από εκεί και πέρα συνήθως, εκτός κι αν διαψευστώ φέτος, στα μέσα προς τέλη Οκτωβρίου αρχίζουμε να τρέχουμε με στόχο να φτάσουμε στον Μάρτιο με στόχο να τρέχουμε περισσότερο από τους άλλους. Είμαστε μόλις στην 6η αγωνιστική, δεν γίνεται να είμαστε στο 100% στη φυσική κατάσταση. Θα είμαστε καλύτερα πιστεύω μετά την διακοπή του πρωταθλήματος. Παίζουμε την 1η Οκτωβρίου, μετά έχουμε την διακοπή λόγω εθνικών ομάδων και ξαναπαίζουμε στις 15 του μήνα».

Για το αν θα είναι βασικός ο Μπερναρντέσκι: «Θα δούμε πώς είναι ο Κουαδράδο, ο οποίος βρίσκεται σε φόρμα. Ο Μπερναρντέσκι είναι μια σημαντική αλλαγή προς το παρόν αλλά είναι φυσιολογικό όσο περνάει ο καιρός να πλησιάζει στην στιγμή που θα ξεκινάει ως βασικός».

Για το γεγονός ότι είναι ο τρίτος προπονητής στην ιστορία της Γιουβέντους, πίσω μόνο από τους Τζιοβάνι Τραπατόνι και Μαρτσέλο Λίπι, σε ποσοστό νικών και σε τίτλους: «Μπράβο στους παίκτες μου και ελπίζω να μην μου χαλάσουν το ποσοστό επιτυχίας στη συνέχεια (γελάει). Μέχρι το τέλος της σεζόν έχουμε πολλούς αγώνες, άρα το ποσοστό επιτυχίας μπορεί να πέσει. Θα πρέπει, επομένως, να ανεβάσουμε τον πήχη, όπως κάνουμε κάθε φορά. Αυτό σημαίνει ότι γίνεται και πιο δύσκολο».

Για το γεγονός ότι ο Ρουγκάνι είναι ο αμυντικός που έχει παίξει περισσότερο προς το παρόν: «Ο Ντανιέλε έχει βελτιωθεί αρκετά και πρέπει να συνεχίσει να το κάνει. Πρέπει να αποκτήσει περισσότερη... κακία, να βελτιωθεί στο ένας εναντίον ενός, να παίζει με μεγαλύτερη ηρεμία, γιατί τεχνικά έχει βελτιωθεί. Είναι φυσιολογικό πάντως, όπως γίνεται με όλους, να αποκτάει περισσότερη σιγουριά όσο περισσότερο αγωνίζεται. Δεν έχω αποφασίσει ακόμη αν θα παίξει αύριο. Παίξαμε την Τετάρτη, την Πέμπτη είχαμε αποθεραπεία, σήμερα θα κάνουμε προπόνηση και αύριο έχουμε αγώνα πάλι. Πρέπει να δω την κατάσταση όλων και να αποφασίσω».


Για το αν ο τραυματισμός του Χέβεντες μπορεί να τον αφήσει έξω για μεγάλο διάστημα: «Οχι, βλέπουμε θετικά τα πράγματα. Υπάρχει και η διακοπή λόγω εθνικών ομάδων, για 15 μέρες δεν έχουμε αγώνες. Αν έπρεπε να τραυματιστεί οπωσδήποτε επομένως, αυτή μάλλον ήταν η σωστή στιγμή για να γίνει αυτό».

Για το αν θα έδινε τα 100 εκατ. ευρώ που είναι η ρήτρα στο συμβόλαιο του Μπελότι με την Τορίνο: «Δεν θα τα έδινα γιατί δεν τα έχω. Οποιος τα έχει, ας αποφασίσει αν θα τα έδινε ή όχι. Εγώ είμαι προπονητής, δεν είναι δική μου δουλειά το να δώσω ή όχι 100 εκατ. ευρώ. Δεν αγοράζω ποδοσφαιριστές, τους προπονώ. Ο Μπελότι είναι ένας σημαντικός ποδοσφαιριστής, ένας σημαντικός επιθετικός, είναι βασικός της εθνικής Ιταλίας πλέον και πρέπει να οδηγήσει την εθνική στο Μουντιάλ».

Για το πόσος χρόνος θα χρειαστεί ώστε να προσαρμοστεί ο Ντάγκλας Κόστα και να βρίσκεται με τους συμπαίκτες του: «Κοιτάξτε, άλλο τρόπο έχει για να σεντράρει ο Κουαδράδο, άλλο ο Ντάγκλας Κόστα. Ο Ντάγκλας μπορεί να παίξει τόσο δεξιά όσο κι αριστερά. Πρέπει οι επιθετικοί να ξέρουν πώς κινείται ο εξτρέμ σε κάθε περίπτωση, όπως πρέπει οι εξτρέμ να καταλαβαίνουν τι χρειάζονται οι επιθετικοί. Με άλλο τρόπο επιτίθεται στην περιοχή ο Μάντζουκιτς, με άλλο ο Ιγκουαΐν. Το ποδόσφαιρο, στην τελική, είναι το να γνωρίζεις τους συμπαίκτες σου, τον τρόπο παιχνιδιού τους. Οσο περισσότερο παίζουν μαζί, τόσο πιο εύκολα και καλύτερα γνωρίζονται. Από εκεί και πέρα, κάποια πράγματα είναι απλά. Αν έχουμε δύο επιθετικούς στην περιοχή όπως οι Μάντζουκιτς και Ιγκουαΐν, προφανώς χρειάζονται και οι σέντρες, χρειάζονται οι πρωτοβουλίες από τους εξτρέμ. Αν έχουμε στην περιοχή τον Ντιμπάλα, προφανώς πρέπει να παίζουμε περισσότερο κάθετα, από τον άξονα. Με τον καιρό, όσο θα γνωρίζει ο ένας το παιχνίδι του άλλου, θα βρεθεί η λύση για όλα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου