24 Σεπ 2017

Η συμβουλή του Αλέγκρι στον Ιγκουαΐν και γιατί… τσαντίστηκε ξανά με τον Πιάνιτς

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είχε κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος από το 4-0 επί της Τορίνο, δίνοντας μια συμβουλή στον Ιγκουαΐν και αποκαλύπτοντας (και πάλι) γιατί τον εκνευρίζει μερικές φορές ο Πιάνιτς.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής των μπιανκονέρι στο Sky Italia.

- Είναι το καλύτερο παιχνίδι σας σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν;
«Ναι, γιατί ήμασταν όπως έπρεπε ακόμη και όταν η Τορίνο ήταν με 11. Και συνεχίσαμε καλά και όταν έμειναν με 10».

- Γιατί δεν μπήκε νωρίτερα ο Ιγκουαΐν;
«Τα πήγε καλά όταν μπήκε. Ο Γκονσάλο δεν πρέπει να καταληφθεί από εμμονή για γκολ, είναι μια περίοδος που συμβαίνει σε όλους. Οι συμπαίκτες του προσπάθησαν να τον κάνουν να σκοράρει αλλά δεν χρειάζεται πίεση, θα έρθουν τα γκολ. Αρκεί να συνεχίσει να δουλεύει έτσι».

- Πολύ καλή δουλειά από τον Μάντζουκιτς ως φορ.
«Εχει τις ικανότητες για να αντεπεξέλθει σε διάφορους ρόλους. Σήμερα πήρε όλες τις ψηλές μπαλιές και άνοιγε διαδρόμους για τους συμπαίκτες του».

- Οι μέσοι σου, Πιάνιτς και Ματουιντί, είναι οι καλύτεροι του κόσμου;
«Δεν το ξέρω. Ο Πιάνιτς με εκνευρίζει ορισμένες φορές γιατί πρέπει να κάνει τον προπονητή στο κέντρο, με δεδομένη την ποιότητα που έχει. Θέλω πάντα πολλά από τον Μίραλεμ. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τον Ματουιντί, κλέβει πολλές μπάλες. Μην ξεχνάμε ότι επιστρέφει ο Κεντίρα και θα ακολουθήσει και ο Μαρκίζιο. Η σεζόν είναι μεγάλη, όλοι θα χρειαστούν».

- Σήμερα οι γραμμές ήταν πιο ψηλά και κλέβατε μπάλες έξω από την περιοχή της Τορίνο.
«Ναι, σε σχέση με πέρυσι πρεσάρουμε περισσότερο. Τα πάμε καλά και η φυσική κατάσταση βελτιώνεται. Αρχίζουμε να τρέχουμε και αυτό είναι καλό σημάδι. Είμαστε στον σωστό δρόμο».


- Η επικοινωνιακή πολιτική του Μιχαΐλοβιτς μάλλον πώρωσε εσάς περισσότερο.
«Οχι, δεν θα σχολιάσω την στρατηγική τους. Ηταν ένα σημαντικό ματς, είναι το ντέρμπι και αξίζει τρεις βαθμούς. Θέλουμε να βελτιωνόμαστε, το 7ο σερί πρωτάθλημα είναι μια πρόκληση για εμάς. Υπάρχουν σημαντικοί αντίπαλοι, πρέπει να δουλέψουμε. Σιγά-σιγά και με ηρεμία θα το κάνουμε. Αλλάξαμε επτά παίκτες σε σχέση με το ματς της Τετάρτης, κάποιοι ήταν πιο φρέσκοι».

- Σήμερα κάνατε τη Νάπολι και η Νάπολι με την Σπαλ έκανε την Γιουβέντους. Αυτοί είναι ο Νο 1 αντίπαλος;
«Θα παλέψουν για τον τίτλο αλλά η σεζόν είναι μεγάλη. Θα υπάρξουν και περίπλοκες, δύσκολες στιγμές. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και για αυτό».

- Ποιον φοβάσαι περισσότερο;
«Δεν φοβάμαι. Η Νάπολι παίζει ωραία και γρήγορα, το έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια. Η Γιουβέντους έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά. Πρέπει να είμαστε μπροστά από τους άλλους. Δεν θα είναι εύκολο, γιατί ερχόμαστε από έξι σερί πρωταθλήματα, τρία σερί κύπελλα, δύο τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ... Είμαστε άνθρωποι, παρά τα όσα λέγονται, αλλά θέλουμε να νικήσουμε κι αυτή την πρόκληση».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου