30 Οκτ 2017

Για ποιον είπε ο Αλέγκρι «μπορεί να φαίνεται συνέχεια στραβωμένος αλλά είναι πολύ καλό παιδί»

Ο υπερήφανος για τη Γιουβέντους Μασιμιλιάνο Αλέγκρι εξήγησε τι θέλει στο ματς με την Σπόρτινγκ, στήριξε τον Ντιμπάλα, αποθέωσε τον Μάντζουκιτς και αποκάλυψε ποιος είναι καλός... τερματοφύλακας.

Τα κυριότερα από όσα είπε ο προπονητής της Γιούβε στη συνέντευξη Τύπου για το ματς με την Σπόρτινγκ.

Για τα 120ά γενέθλια της Γιουβέντους σε δύο μέρες: «Είμαι υπερήφανος που αποτελώ μέλος αυτής της ομάδας, ένα κλαμπ πρώτα από όλα πολύ, πολύ δεμένο και σταθερό. Και αυτή είναι η βάση για να έχεις αποτελέσματα. Το DNA του νικητή υπάρχει πάντα για 120 χρόνια και αυτό πραγματικά τα λέει όλα».

Για το αυριανό ματς: «Πρέπει να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα, με νίκη παίρνουμε την πρόκριση και μαθηματικά. Οι απουσίες της Σπόρτινγκ δεν αλλάζουν κάτι, στην έδρα τους είναι πολύ δυνατοί, δυσκόλεψαν πολύ και την Μπαρτσελόνα. Θα χρειαστεί να κάνουμε μεγάλο παιχνίδι».


Για το τι περιμένει από την ομάδα: «Η ομάδα θα πρέπει να ανάψει τον διακόπτη και να έχει προσοχή, τεχνική, αγωνιστική κακία. Οταν τελειώσει το ματς θα πρέπει να ξέρουμε να σβήσουμε τον διακόπτη. Είναι μια ικανότητα που θα πρέπει να αποκτήσει η ομάδα, να αξιοποιεί τον χρόνο για να ανακτά δυνάμεις σωματικά και πνευματικά».

Για το ποιος θα παίξει δεξί μπακ: «Ενας από τους Στουράρο, Ντε Σίλιο, Κουαδράδο. Αν παίξει ο Κουαδράδο, μπορεί να παίξουμε και με τρεις στο κέντρο, ή να αλλάξουν κάποια πράγματα και μπροστά».

Για τον Ντιμπάλα: «Είναι έτοιμος, έρχεται από μια καλή εμφάνιση στο Μιλάνο, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Το γκολ θα το βρει. Είναι σημαντικό για αυτόν να κάνει μια εμφάνιση όπως στο Μιλάνο, όπου βοήθησε και στα δύο γκολ. Ο Πάουλο είναι, τελικά, πάντα καθοριστικός. Από εκεί και πέρα, είναι λογικό στη διάρκεια της σεζόν να υπάρχουν περίοδοι που παίζεις καλά, περίοδοι που παίζεις λιγότερο καλά».


Για τον Μάντζουκιτς: «Ο Μάριο μπορεί να παίξει και αμυντικός, ή χαφ, μπορεί να κάνει τα πάντα. Μόνο τον τερματοφύλακα δεν μπορεί να κάνει, σε αυτό είναι καλός ο Στουράρο. Εχω ήδη δύο από τους καλύτερους τερματοφύλακες του κόσμου όμως. Ο Μάντζουκιτς, πάντως, είναι ένας ποδοσφαιριστής πάρα πολύ σημαντικός, ο οποίος μπορεί να παίξει παντού. Και μπορεί να φαίνεται συνέχεια στραβωμένος αλλά είναι πολύ καλό παιδί».

Για το γεγονός ότι πάει για την 8η πρόκριση του, σε 8 συμμετοχές, στα νοκ άουτ του Champions League: «Οι ποδοσφαιριστές νικάνε στα ματς, εγώ, όπως λέω πάντα, προσπαθώ να κάνω όσο το δυνατόν λιγότερες ζημιές».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου