30 Οκτ 2017

Γιατί ο Μπουφόν έχει τοποθετηθεί δημόσια για τον Ιγκουαΐν και όχι για τον Ντιμπάλα

Ο Τζίτζι Μπουφόν είπε ποιο είναι το μυστικό του για να παραμένει βασικός και αναφέρθηκε στους Αργεντίνους της Γιουβέντους.

Ο αρχηγός εκπροσώπησε τους παίκτες στη συνέντευξη Τύπου για το ματς με την Σπόρτινγκ στη Λισαβόνα και είπε τα εξής.

Για το ποιο είναι το μυστικό του και είναι ακόμη βασικός ενώ οι Κασίγιας και Ζούλιο Σέζαρ παγκίτες: «Είμαι πολύ φίλος με τον πρόεδρο και αυτό βοηθάει πολύ. Από εκεί και πέρα, πιστεύω ότι δίνω στο γήπεδο, στις προπονήσεις και στον αγώνα, αυτά που πρέπει να δίνει ένας τερματοφύλακας».

Για το βραβείο της FIFA: «Μια μεγάλη ικανοποίηση, όπως θα είναι και το να αντιμετωπίσω τον Ρουί Πατρίσιο, ο οποίος δίκαια ήταν ο καλύτερος τερματοφύλακας του Euro. Νιώθω όπως όταν ήμουν 35 ετών και αυτό το οφείλω σε αυτόν που με προπονεί, σε αυτόν που ξέρει να μου δίνει κίνητρα και σε αυτό που μου έχει μάθει αυτό το κλαμπ: Να δουλεύεις χωρίς να κοιτάς την ταυτότητα και να προσπαθείς να είσαι πρωταγωνιστής όσο το θες. Είναι ο μόνος τρόπος για να πάω στο Βίνοβο κάθε πρωί και να δίνω το μάξιμουμ».

Για το αυριανό ματς: «Ο πρώτος μας στόχος είναι να παίξουμε το ποδόσφαιρο μας και να δείτε την καλύτερη δυνατή Γιουβέντους. Αυτό πιστεύω θέλουν όλες οι ομάδες στο ξεκίνημα, από εκεί και πέρα, κατά τη διάρκεια του ματς, καταλαβαίνεις ποιο είναι το μάξιμουμ που μπορείς να πάρεις. Ελπίζω ότι η ομάδα είναι σε θέμα νοοτροπίας όπως ήταν και για το ματς στο Μιλάνο. Το Σάββατο είχαμε καταλάβει ότι αν κάναμε έστω ένα μέτρο πίσω, δεν θα νικούσαμε. Η Σπόρτινγκ είναι δυνατή, θα είναι σκληρό ματς. Πρέπει να κάνουμε σοβαρό παιχνίδι, αν παίξουμε όπως πρέπει και έχουμε τη σωστή νοοτροπία, θα κάνουμε την μεγάλη εμφάνιση που θέλουμε».


Για το αν η ομάδα επιλέγει παιχνίδια και για την κριτική που γίνεται: «Δεν επιλέγουμε τίποτα, όλα γίνονται μέσω δουλειάς. Οσο περνάει ο καιρός γνωριζόμαστε μεταξύ μας όλοι, βελτιώνεται η φυσική και πνευματική κατάσταση σας. Οσο θα πλησιάζουν τα σημαντικά ματς θα βρίσκουμε το κίνητρο και τη νοοτροπία για να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Κάποια κριτική που έγινε μου φάνηκε υπερβολική. Το λένε οι αριθμοί. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν ομάδες που είναι μπροστά μας στη βαθμολογία, αλλά κάνουν τρομερά πράγματα για να είναι εκεί και αξίζουν χειροκρότημα».

Για τους Ντιμπάλα και Ιγκουαΐν: «Αυτά που είπα για τον Γκονσάλο στο Ούντινε, τα είπα επειδή τα ένιωθα την ώρα του ματς. Εδωσε την ψυχή του, μας βοήθησε πολύ και ήταν άτυχος με το δοκάρι. Μπορεί να περνούσε απαρατήρητη η εμφάνιση του και ήθελα να την υπογραμμίσω. Αυτά που λέω στους συμπαίκτες μου είναι πάντα αυθόρμητα. Στον Πάουλο δεν υπάρχει λόγος να μιλήσω, είχε ένα τόσο πανέμορφο ξεκίνημα ώστε αν κάνει λίγο λιγότερα πράγματα για δύο εβδομάδες, να είναι ανθρώπινο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου