30 Οκτ 2017

Αν δε γίνονταν αυτά τα τρία πράγματα, η σφοδρή κριτική στον Ιγκουαΐν δε θα γύριζε σε αποθέωση

Στα «μυστικά» της αναγέννησης του Γκονσάλο Ιγκουαΐν αναφέρεται ο ιταλικός Τύπος.

Ο Αργεντίνος είναι το πρόσωπο των ημερών λόγω της εμφάνισης του και των δύο γκολ στο Σαν Σίρο, στο 2-0 επί της Μίλαν, με την κριτική των προηγούμενων εβδομάδων να μετατρέπεται σε αποθέωση. Σύμφωνα με τις ιταλικές εφημερίδες, είναι τρεις οι λόγοι της μεταμόρφωσης του Ιγκουαΐν.

α) Η διαχείριση του Αλέγκρι
Ο προπονητής της Γιουβέντους δεν δίστασε να πει δημοσίως ότι ο Ιγκουαΐν θα πρέπει να κάνει περισσότερα, όπως δεν δίστασε να τον αφήσει στον πάγκο δύο φορές μέσα σε τέσσερις μέρες. Την πρώτη στο ντέρμπι με την Τορίνο, την δεύτερη στον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Champions League. Ο Γκονσάλο, γράφουν οι Ιταλοί, κατάλαβε ότι ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δεν αστειευόταν, όπως κατάλαβε και ότι ο προπονητής του έδινε έξτρα κίνητρο με αυτές τις αποφάσεις του.


β) Συμπαίκτες και εγωισμός
Οι δηλώσεις του Τζίτζι Μπουφόν για τον Ιγκουαΐν μετά το 6-2 επί της Ουντινέζε, στο οποίο ο Αργεντίνος δεν σκόραρε, φανέρωναν το πόσο στηρίζουν τα αποδυτήρια τον Γκονσάλο. Ο Πιπίτα έχει μόνο συμπάθειες στις τάξεις των συμπαικτών του και όλοι τους, με τον αρχηγό ουσιαστικά να εκφράζει τη φωνή όλων με τις δηλώσεις του, ήταν μαζί του όλο αυτό το διάστημα, δείχνοντας του την στήριξη τους. Την ίδια ώρα, όπως λένε οι Ιταλοί, η μη κλήση του στην εθνική Αργεντινής είχε ως αποτέλεσμα να πληγωθεί ο εγωισμός του και να αποφασίσει ότι θα κάνει τους συμπατριώτες του να αλλάξουν άποψη.


γ) Δίαιτα και σκληρές προπονήσεις
Μπορεί ο Ιγκουαΐν να στενοχωρέθηκε επειδή ο Χόρχε Σαμπαόλι δεν τον κάλεσε στην εθνική Αργεντινής, ο Αλέγκρι όμως μάλλον δεν ενοχλήθηκε και πολύ. Ο προπονητής αντιμετώπισε αυτή την εξέλιξη ως μια μεγάλη ευκαιρία για να επανέλθει ο Γκονσάλο στο επιθυμητό επίπεδο και αυτό έγινε κατά τη διάρκεια της τελευταίας διακοπής του πρωταθλήματος λόγω εθνικών ομάδων. Η Γιουβέντους, όπως διαβάζουμε στις ιταλικές ιστοσελίδες, έβγαλε μια συγκεκριμένη δίαιτα για τον Ιγκουαΐν, εστιάζοντας στις πρωτεΐνες, με τον Αργεντίνο να χάνει άλλα δύο κιλά και να είναι σε καλύτερη κατάσταση, σε ό,τι αφορά το βάρος, ακόμη κι από την περσινή σεζόν. Σε αυτό βοήθησε και η ένταση των προπονήσεων που έκανε κατά τη διάρκεια της διακοπής, με ξεχωριστό σκληρό πρόγραμμα για τον ίδιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου