23 Οκτ 2017

Φέτος γεννιέται μια νέα Γιουβέντους;

«Δέχεται γκολ, αλλά πόσα βάζει! Γεννήθηκε μια νέα Γιουβέντους;», αναρωτιέται σε άρθρο της η Gazzetta dello Sport μετά το 6-2 επί της Ουντινέζε στη Dacia Arena.

Παραθέτουμε αυτούσιο το άρθρο της εφημερίδας μετά τη νίκη των μπιανκονέρι.

«"Με τα 6-2 δεν κατακτώνται τα πρωταθλήματα". Η θέση της Γιουβέντους εκφράστηκε ξεκάθαρα από τον Τζίτζι Μπουφόν, μετά τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Μετά από 12 επίσημα ματς όμως, ακόμη κι αν βρισκόμαστε στη λιγότερη καθοριστική περίοδο της σεζόν, είναι μια καλή βάση για να μην δείχνεις σαν άστοχους όσους προέβλεπαν μια δραστική αλλαγή στη Γιούβε.

Η οποία, έλεγαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, θα δέχεται περισσότερα γκολ αλλά θα έχει μια εντυπωσιακή ευκολία στο να φτιάξει ευκαιρίες. Οχι ακριβώς το σήμα κατατεθέν της casa Juve.

Η άμυνα της Γιούβε δεν ήταν τέλεια χθες, ούτε όσο ήταν με 11 η ομάδα, ούτε όσο ήταν με 10. Το γκολ του Πέριτσα γεννιέται από ένα λάθος του Ρουγκάνι, ο οποίος στη συνέχεια ανέβηκε πολύ, και από ένα "ένας εναντίον ενός" το οποίο δεν διαχειρίστηκε τέλεια ο Κιελίνι. Με το σκορ στο 1-2, ο Μπουφόν ήταν καθοριστικός δύο φορές απέναντι στον πάντα επικίνδυνο Γιάνκτο και μία απέναντι στον Μάξι Λόπες.

Καμία από τις πρωταθλήτριες Γιουβέντους της τελευταίας εξαετίας δεν θα είχε επιτρέψει πολλά: Τα γκολ που έχει δεχθεί ως τώρα είναι 9 σε ισάριθμα ματς πρωταθλήματος, ο μέσος όρος των σουτ που δέχεται σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα έχει ανέβει. Για τους αντιπάλους είναι πιο εύκολο τόσο το να σκοράρουν όσο και το να απειλήσουν.


Περιμένοντας να αλλάξει αυτό, όπως είπε ο Αλέγκρι, και ίσως να βρει μια πιο σταθερή αμυντική παράταξη, σε αφήνει με ανοιχτό στόμα η ευκολία με τη οποία οι μπιανκονέρι κάνουν κακό στις αντίπαλες άμυνες. Το να πετύχεις 4 γκολ παίζοντας με παίκτη λιγότερο και μάλιστα κανένα από αυτά να μην είναι από τους επιθετικούς, οι οποίοι μάλιστα ονομάζονται Ντιμπάλα και Ιγκουαΐν, είναι απόδειξη τρομερής δύναμης.

Ο Ντελνέρι στάθηκε στις στημένες φάσεις, σημαντικό όπλο σίγουρα. Αυτή η Γιούβε, όμως, σκοράρει με φάουλ (ποιος έχει δύο σαν τους Ντιμπάλα και Πιάνιτς;), με τις πρωτοβουλίες από τα άκρα, με τις λύσεις από τον άξονα, με το πάτημα των μέσων στην περιοχή ή με τα τελειώματα τους εκτός αυτής. Και το αποτέλεσμα είναι το καλύτερο της Serie A: 27 γκολ, ακριβώς 3 ανά ματς».


2 σχόλια:

  1. Ναι, αλλά τι θα γίνει όταν παίξει με την Παρί ή την Μπαρτσελόνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οτι έγινε και πέρυσι που αντιμετώπισε την Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά. Γιατί τόση απαξίωση;;
      Εκτός από το κόμπλεξ των τελικών,η ομάδα έχει δείξει ότι στα κρίσιμα ραντεβού είναι εκεί δυνατή
      Forza Juve.. !!!

      Διαγραφή