2 Οκτ 2017

Ζαλίστηκε που βρίσκεται, ήδη, την κορυφή η Νάπολι

Η Νάπολι απέδειξε με ένα tweet γιατί δεν έχει ακόμη τη νοοτροπία της ομάδας που θέλει να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Ο αγώνας στο Μπέργκαμο έχει λήξει, η Γιουβέντους έχει χάσει μέσα από τα χέρια της τη νίκη επί της Αταλάντα και με την πρώτη ισοπαλία της σεζόν μένει στη 2η θέση και στο -2 από τους παρτενοπέι. Οι οποίοι, με την σειρά τους, αποφασίζουν να... πανηγυρίσουν.

«Και έτσι, είμαστε στην κορυφή μόνοι μας. Πολύ καλά. Ας απολαύσουμε την βραδιά», έγραψε η Νάπολι στον επίσημο λογαριασμό της στο twitter, επιβεβαιώνοντας ότι δεν έχει ακόμη τη σωστή νοοτροπία για ομάδα που θέλει να στοχεύει σε τίτλους.


Γιατί η ομάδα που έχει νοοτροπία πρωταθλητή, δεν μπαίνει στη διαδικασία να πανηγυρίζει μέσω των social media -όσο λογική κι αν είναι η χαρά τους για την γκέλα της Γιούβε- επειδή στην 7η αγωνιστική είναι στο +2...

Δείχνεις ότι δεν έχεις συνηθίσει να είναι εκεί και όσο συμπεριφέρονται έτσι στο νότο, τόσο θα είναι και πολύ δύσκολο να κάνουν την υπέρβαση, όσο καλή ομάδα κι αν έχουν.


2 σχόλια:

  1. Προσωπικά δεν θα σχολιάσω τη Νάπολι. Έτσι κι αλλιώς, είναι μια ομάδα που έχει να δει δεκαετίες τίτλο και η αντίδρασή της είναι λογική. Θα ασχοληθώ όμως με τη διαχειρισή που έγινε το καλοκαίρι. Είναι πολύ σωστή η νοοτροπία που έχει η ομάδα τα τελευταία χρόνια σε σχέση με την απόκτηση ταλαντουχων παιχτών. Όλα αυτά τα χρόνια η συγκεκριμένη πρακτική λειτουργεί και φέρνει αποτελέσματα. Όμως λειτούργησε γιατι; Γιατί ο Πογμπά πήρε σταδιακά συμμετοχή και έμαθε δίπλα σε Πίρλο, Βιντάλ, Μαρκίζιο κλπ. Ο Ρουγκανί δίπλα σε BBC. Το ίδιο ελπίζω να γίνει και με τον Μπεντανκουρ, που μέχρι τώρα δείχνει πως ένας 20χρονος μπορεί να παίξει με ωριμότητα 30άρη. Θεωρώ όμως πώς παρόλο που ο Αλέγκρι ζήτησε παίχτες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά από την αρχή και πιο πρίν της μεταγραφικής περιόδου, ο Ματουιντί ήρθε τελευταία μέρα των μεταγραφών. Δεν θα πω πως δεν είναι καλός παίχτης αλλά θα μπορούσαν να βάλουν το χέρι στην τσέπη είτε για τον Μάτιτς είτε για τον Τσάν.
    Όσον αφορά την άμυνα φέτος είναι ένα σημείο που θα μας προβλήματίσει και ίσως στο τέλος μας κοστίσει. Με την αποχώρηση του Μπονούτσι (δεν θα μιλήσω για τον λόγο αποχώρησης ετσί κι αλλίως έχει πολύσυζητηθεί) υπήρξε μεγάλο κενό. Όχι τόσο για την ποιότητα του Λεονάρντο, αλλά για το γεγονός οτι ο Κιελίνι αλλά κυρίως ο Μπαρτζάλι έχουν ακόμη ένα χρόνο στις πλάτες τους. Συγκεκριμένα, ο πρώτος δεν παρουσιάζει κάποια εμφανή αλλάγη στην ποιότητα του παιχνιδιού του αλλά έχει γίνει πιο επιρρεπής σε τραυματισμούς. Όσον αφορα τον Μαρτζάλι, είμαι από τους ανθρώπους που τον θαυμάζουν και σαν ποδοσφαριστή, αλλά κυρίως σαν προσωπικότητα και πάντα λέω πως έπρεπε να έρθει πολύ πιο νωρίς στη Γιούβε. Σίγουρα όμως ο χρόνος τον έχει καταβάλει κυρίως στην ταχύτητα. Θεωρώ πως πρέπει να χρησιμοποιηθεί όπως πρέπει για έναν παίχτη της ηλίκιάς του (προσέχοντας πάντα να μην αποτελέσει ένα φαινόμενο Ντελ Πιερό, αλλά να κλεισει την καριερα του στη Γιουβε με δόξα και τιμή). Οσον αφορά τον Ρουγκανί πρέπει να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής και πιστευώ σε 1-2 χρόνια θα έχουμε ένα αμυντικό παγκόσμιας κλάσης. Τέλος ο Μπενάτια δεν πάσχει από ποιότητα αλλά δεν είναι παίχτης συνεπής στην απόδοση του. Συνεπώς όπως και ο Αλέγκρι ζήτησε θέλαμε ένα αμυντικό για να βοηθήσει όλα τα παραπάνω προβλήματα και το είχε δηλωσει από την αρχή. Και εδώ ο παιχτης που χρειαζόμασταν αποκτήθηκε τελευταια μέρα της μεταγραφικής περιόδου. Θα μπορούσαμε να εχουμε πάρει ένα από τα δικά μας παιδια Σωκράτη ή Μανωλά που αποτελλόυν εξαιρετικες επίλεγες. Αντ' αυτου και εδώ επιλέξαμε να μην σπαταλίσουμε λεφτά.
    Για τη θέση του δεξιου μπακ έγινε η χειροτερη διαχείριση καθώς μετά τη φυγή του Ντανι Άλβες, επιλεχθηκε ο Ντε σίλιο τον οποίο δεν θα κρίνω ακόμη και στο Τσαμπιονς λίγκ δεν έχουμε δεξι μπακ μη δηλώνοντας τον Λιχσταινερ. Ακουστηκάν διάφορα ονόματα αλλά κι εδώ δεν πήραμε ένα πάιχτη αξιόπιστο που να έχει σταθερότητα.
    Εν κατακλείδι, φέτος το καμπανάκι χτύπησε τρεις φορές. Μια στο τελικο του σουπερκαπ, μια με τη Μπαρτελόνα και μια μα την Αταλάντα. Δεν αμφιβάλλω στο επιχείρημα οτι η ομάδα με τον καιρό θα δέσει. Αλλά η Νάπολι είναι μια ομάδα που παιζει με τον ίδιο κορμό 2-3 χρόνια και έχει πολύ καλή συνοχή. Το οτι η γκέλα έγινε τώρα το οφείλουμε στην φόρμα του Ντιμπαλά. Ελπίζω, μέχρι να επιστρέψουν οι τραυματίες η ομάδα να αποκτήσει συνοχη και κυρίως όταν έλθει ο λογαριασμος το Μαϊο να είμαστε πρωταθλητές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άστοχο το κείμενο. Δεν πανηγύρισε λες και πήρε τον τίτλο από τον Οκτώβρη. Όπως όλες οι ομαδες το ίδιο και η Γιουβε σχολίασαν ότι είναι στην κορυφή και το απολαμβάνουν. Μην υπερβάλουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή