11 Οκτ 2017

Οι δύο αποχωρήσεις που φέρνουν κλυδωνισμούς στη Μίλαν

Οι προσεχείς μήνες θα έχουν ενδιαφέρον για να καταλάβουμε όλοι τι ακριβώς γίνεται με τα οικονομικά της Μίλαν.

Η είδηση της απόφασης της Adidas να διακόψει την συνεργασία της με τους ροσονέρι, μια συνεργασία 20 ετών και με συμβόλαιο ως το 2023, προκάλεσε αίσθηση. Η επίσημη ανακοίνωση, σύμφωνα με την Gazzetta dello Sport, αναμένεται για Δεκέμβριο αλλά το γεγονός ότι δεν υπάρχει -τουλάχιστον προς το παρόν- καμία διάψευση από κάποια εκ των δύο πλευρών, μοιάζει με επιβεβαίωση.

Η Adidas, η οποία έδινε ετησίως 19,7 εκατ. ευρώ στη Μίλαν, είναι ο δεύτερος δυνατός χορηγός που χάνει το κλαμπ μέσα στο 2017, αφού είχε προηγηθεί τον Μάρτιο η αποχώρηση της Audi. Τότε, αυτό είχε βγει προς τα έξω είναι ότι η Audi θέλει να κόψει τις σχέσεις της με τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Τώρα όμως, που φεύγει και η Adidas, υπάρχουν μεγάλες απορίες.

Αυτές θα λυθούν τους προσεχείς μήνες, όταν και θα δοθούν διάφορες απαντήσεις για τα οικονομικά της Μίλαν. Μια Μίλαν που εντός του μήνα, ή το αργότερα μέσα στον Νοέμβριο, θα έχει νέα συνάντηση με την UEFA έχοντας ως στόχο να την πείσει -γιατί το καλοκαίρι δεν τα κατάφερε- για το πλάνο οικονομικής εξυγίανσης και ενδυνάμωσης για τα επόμενα χρόνια, την ίδια που οικονομικά ιταλικά Μέσα, όπως το Calcio e Finanza ή το Il Sole 24 ore, κάνουν λόγο για προβλήματα σχετικά με το Financial Fair Play.



Παράλληλα, υπήρξαν κάποια ρεπορτάζ τις προηγούμενες μέρες, τα οποία προέκυπταν από Κίνα, σύμφωνα με τα οποία ο Γιόνγκχονγκ Λι, αυτός που εμφανίζεται σαν ιδιοκτήτης των Μιλανέζων, αναζητάει συνεργάτες για να μοιραστούν τις οικονομικές υποχρεώσεις γιατί αποχώρησαν από το σχήμα του οι περισσότεροι από αυτούς που τον στήριζαν σε αυτή την υπόθεση.

Γενικά, με λίγα λόγια, τα πράγματα μόνο ξεκάθαρα δεν είναι στον οικονομικό τομέα για την Μίλαν, την οποία σίγουρα δεν βοηθούν οι αποχωρήσεις των Adidas και Audi, ούτε οικονομικά αλλά ούτε και στο να χτίσει ξανά καλό όνομα οικονομικά ώστε να προσελκύσει δυνατές χορηγίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου