13 Οκτ 2017

Από το Μανφρεντόνια, τον Πάβελ αλλά και τον Τζανικέντα: τι έχουν πετύχει στη Γιούβε οι παίκτες που ήρθαν από τη Λάτσιο

Με αφορμή το ενδιαφέρον για τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, αλλά και τις φήμες για τον Σιμόνε Ιντσάγκι, ας θυμηθούμε τα προηγούμενα... ψώνια της Γιουβέντους από την Λάτσιο.

Βασικά, για να είμαστε ειλικρινείς, η Tuttosport το θυμήθηκε, ξεκινώντας από την δεκαετία του ’80 για να καταγράψει όσους ανηφόρισαν από την Ρώμη στο Τορίνο.

Λιονέλο Μανφρεντόνια
Το καλοκαίρι του 1985 η Γιουβέντους απέκτησε τον 29χρονο αμυντικό, ο οποίος ήταν από τους σημαντικότερους παίκτες του πρωταθλήματος. Στους μπιανκονέρι παρέμεινε δύο χρόνια, με 51 συμμετοχές και 7 γκολ, κατακτώντας το πρωτάθλημα του '86 και το διηπειρωικό κύπελλο του '85.

Μίκαελ Λάουντρουπ
Το ίδιο καλοκαίρι, αυτό του '85, ντύθηκε μπιανκονέρο και ο Δανός άσος. Ο Λάουντρουπ, για την ακρίβεια, ήταν ήδη παίκτης της Γιουβέντους αλλά είχε παραχωρηθεί δανεικός στην Λάτσιο, για να επιστρέψει το 1985. Εμεινε ως το 1989, είχε 102 συμμετοχές και 16 γκολ, κατακτώντας το πρωτάθλημα του '86 και το διηπειρωτικό κύπελλο του '85.


Πάολο Ντι Κάνιο
Το καλοκαίρι του 1990 η Γιουβέντους έδωσε 7,5 δισ. λιρέτες και απέκτησε τον 22χρονο επιθετικό. Ο Ντι Κάνιο, γέννημμα-θρέμμα λατσιάλε, παρέμεινε για τρία χρόνια στους μπιανκονέρι και είχε 78 συμμετοχές με 6 γκολ, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ το '93. Εφυγε λόγω κακών σχέσεων με τον Τζοβάνι Τραπατόνι.

Αλέν Μπόκσιτς
Για 14 δισ. λιρέτες η πρωταθλήτρια Ευρώπης Γιουβέντους έκανε δικό της τον Κροάτη επιθετικό το καλοκαίρι του 1996. Τελικά ο Μπόκσιτς έμεινε μόνο για ένα χρόνο στο Τορίνο, κατακτώντας πάντως το πρωτάθλημα, το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και το διηπειρωτικό κύπελλο, χάνοντας τον τελικό του Champions League. Το καλοκαίρι του '97 επέστρεψε στην Λάτσιο για 25 δισ. λιρέτες.

Μαρτσέλο Σάλας
Ο Χιλιανός φορ κόστισε 25 δισ. λιρέτες στη Γιουβέντους, στην οποία πάντως δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Ο Σάλας έμεινε για δύο χρόνια στους μπιανκονέρι -για να πουληθεί το 2003 στη Ρίβερ Πλέιτ- πανυγυρίζοντας δύο πρωταθλήματα και ένα Σούπερ Καπ. Σε αυτά, πάντως, δεν πρόσφερε, έχοντας μόλις 18 συμμετοχές και 2 γκολ.


Πάβελ Νέντβεντ
Από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία της Γιουβέντους και αυτό τα λέει όλα. Ο Πάβελ ντύθηκε μπιανκονέρο το καλοκαίρι του 2001 για 70 δισ. λιρέτες και παρέμεινε ως το τέλος της καριέρας του, το 2009. Δεν χρειάζεται να γράψουμε τι κατέκτησε, πόσα γκολ και πόσες συμμετοχές είχε, ή να θυμηθούμε την αντρική στάση του το καλοκαίρι του 2006. Ο Πάβελ Νέντβεντ θα είναι πάντα uno di noi!

Τζουλιάνο Τζανικέντα
Αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2005 για να είναι μία έξτρα λύση για τον χώρο του κέντρου και έδωσε ό,τι μπορούσε, το οποίο δεν ήταν και πολύ πάντως, στις δύο σεζόν που έζησε ως παίκτης της Γιουβέντους. Συνολικά είχε 35 συμμετοχές.

Στέφαν Λιχτστάινερ
Το καλοκαίρι του 2011 η Γιουβέντους έδωσε κάτι παραπάνω από 10 εκατ. ευρώ στην Λάτσιο για να αποκτήσει τον Ελβετό και δεν το μετάνιωσε. Από τα πιο σταθερά δεξιά μπακ, ο Λιχτστάινερ πέρασε -και περνάει- τα καλύτερα του χρόνια στους μπιανκονέρι, έχοντας προς το παρόν 12 γκολ σε 181 συμμετοχές και έξι σερί πρωταθλήματα! Μόνο αυτός, ο Μπουφόν, ο Μπαρτσάλι, ο Κιελίνι και ο Μαρκίζιο έχουν ζήσει όλη αυτή την παντοδυναμία της τελευταίας εξαετίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου