22 Οκτ 2017

Το «ευχαριστώ» του Αλέγκρι στον Μάντζουκιτς και η μεγάλη αλλαγή σε άμυνα και επίθεση

Η Γιουβέντους δεν νίκησε με τον τρόπου που ήθελε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αλλά αυτό δεν τον πείραξε καθόλου, λέγοντας μάλιστα και... ευχαριστώ στον Μάντζουκιτς για την αποβολή του.

Ο προπονητής είχε πει ότι ήθελε τη νίκη χωρίς θέαμα και χωρίς να δεχθεί γκολ η ομάδα αλλά τελικά έγιναν τα ανάποδα. Τουλάχιστον δεν ήταν ανάποδο και το αποτέλεσμα, με τον Αλέγκρι να λέει τα εξής στο Sky Italia.

- Τι μήνυμα στέλνετε;
«Είναι μια καλή αντίδραση των παικτών μου. Ξέραμε ότι ήταν ένα κρίσιμο ματς για να πλησιάσουμε στους πρώτους δύο. Το ωραίο στο ποδόσφαιρο είναι ότι νικήσαμε το χειρότερο από τα προηγούμενα τρία ματς, αυτό με την Σπόρτινγκ, το οποίο όμως ήταν και το πιο απαραίτητο. Με την Λάτσιο είχαμε ένα μπλακ-άουτ 8 λεπτών. Σήμερα έπρεπε να δείξουμε χαρακτήρα».

- Τα δύο γκολ που δεχθήκατε σήμερα δεν σε εκνευρίζουν...
«Θα πρέπει να το αλλάξουμε αυτό, τρώμε πάντα γκολ στην αρχή των δύο ημιχρόνων. Είπα στους παίκτες μου να μην δεχθούμε γκολ όπως με την Λάτσιο, από ό,τι είδατε με... άκουσαν (γελάει). Την επόμενη φορά θα τους ζητήσω να φάμε γκολ κατευθείαν, μήπως και κάνουμε αυτό που πρέπει».


- Μήπως αλλάζει το DNA της Γιουβέντους, κοιτάζει περισσότερο να σκοράρει και λιγότερο να μην δεχθεί;
«Οχι, η Γιούβε σκοράρει και δεν πρέπει να δέχεται. Σήμερα τα πήγαμε καλά μετά το 3-2, αφού άνοιξαν χώροι και τους εκμεταλλευτήκαμε ακριβώς όπως έπρεπε».

- Μίλησες με τον Μάντζουκιτς;
«Τον ευχαρίστησα. Επρεπε να παίξουμε με 10 και να υποφέρουμε λίγο, έπρεπε να δείξουμε χαρακτήρα. Ηταν πολύ καλός, η ομάδα τα πήγε καλά».

- Πώς είδες την φάση που οδήγησε στην αποβολή του;
«Είδα ότι αντέδρασε, δεν είδα το μαρκάρισμα. Ο Μάριο ξέρει ότι έκανε λάθος, χάρη σε αυτόν όμως έπρεπε να κάνουμε ένα σοβαρό ματς με 10 παίκτες».

- Η Γιουβέντους έχει την καλύτερη επίθεση πάντως, έχει βάλει τα περισσότερα γκολ. Μάλλον αλλάζετε λογική ως ομάδα...
«Θα πάμε να το κάνουμε έτσι φέτος, να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα με την καλύτερη επίθεση. Τα τελευταία δέκα χρόνια, με εξαίρεση μια σεζόν, το παίρνει πάντα η ομάδα με την καλύτερη άμυνα. Η Γιουβέντους θα πρέπει να αμύνεται σοβαρά και σωστά, αν το κάνει δεν θα δέχεται σουτ από τον αντίπαλο».

- Αλλάζετε;
«Αμυνθήκαμε με λάθος τρόπο αλλά τα συστατικά είναι πάντα τα ίδια. Είναι θέμα διάθεσης και θέλησης, είναι κουραστικό αλλά αποδίδει καρπούς. Σήμερα... σκοτώναμε σε ανοιχτό γήπεδο».


- Σήμερα είδαμε πολλή ποιότητα. Η φάση του 1-2 για παράδειγμα... Και μετά υπάρχει και το πέναλτι στον Μάντζουκιτς που δεν δόθηκε.
«Ποιότητα είχαμε και πέρυσι. Την Τετάρτη κάναμε ένα άσχημο ματς σε τεχνικό επίπεδο, πολλές λάθος πάσες. Σήμερα ήμασταν βελτιωμένοι και φάνηκε η διαφορά. Η Γιουβέντους έχει σπουδαία ποιότητα μπροστά, πρέπει απλά να βελτιωθούμε στην ταχύτητα του passing game. Σήμερα το κάναμε καλά».

- Ο Μπονούτσι δεν θα παίξει απέναντι σας. Ενα σχόλιο;
«Λυπάμαι. Στα μεγάλα ματς πρέπει να υπάρχουν οι μεγάλοι παίκτες. Ο Μπονούτσι ήταν ένας σημαντικός ποδοσφαιριστής και καθοριστικός για τα έξι σερί πρωταθλήματα της Γιουβέντους».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου