16 Οκτ 2017

Νοοτροπία, σύστημα, μεταγραφές: αυτό είναι το τρίπτυχο του προβληματισμού

Μυαλό, σύστημα και μεταγραφές είναι τα θέματα που απασχολούν τη Γιουβέντους.

Στις τάξεις των μπιανκονέρι υπάρχει προβληματισμός, όχι απλά για το -5 από τη Νάπολι αλλά για την γενικότερη εικόνα.

Η προηγούμενη τριετία, βέβαια, δείχνει ότι ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έχει έτοιμη την ομάδα όταν πρέπει αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι περίμενε να υπάρχουν τόσοι αστερίσκοι αυτή την στιγμή.

Οπως γράφει η Tuttosport, τρία είναι τα θέματα που απασχολούν τους μπιανκονέρι και στα οποία πρέπει να βρεθούν λύσεις όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Το πρώτο, είναι η νοοτροπία. Η Γιουβέντους δίνει την εικόνα μιας ομάδας που όταν προηγείται, πιστεύει ότι το ματς τελείωσε. Αυτό οδηγεί σε κάποια 15λεπτα στα οποία η ομάδα, όπως λέει και ο Αλέγκρι, σταματάει να παίζει. Δεν αμύνεται, δεν επιτίθεται, δεν αντιδρά. Είναι σαν... κώνοι στο γήπεδο και αυτό το πλήρωσαν τόσο με την Αταλάντα όσο και με την Λάτσιο. Και αυτός ο προβληματισμός θα υπήρχε ακόμη κι αν ο Ντιμπάλα ευστοχούσε και στα δύο πέναλτι.


Το δεύτερο, είναι το σύστημα. Η ιστορία δείχνει ότι με τον Αλέγκρι η Γιούβε ποτέ δεν ολοκλήρωσε σεζόν με το σύστημα με το οποίο την άρχισε. Φέτος το βασικό είναι το 4-2-3-1, με το οποίο η ομάδα πήγε τρένο από τον περασμένο Ιανουάριο ως το Κάρντιφ, αλλά υπάρχει και το 4-3-3. Το 4-3-3, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν ταιριάζει στη Γιούβε.

Το τρίτο, είναι οι μεταγραφές. Με εξαίρεση τους Ματουιντί και Μπεντανκούρ, οι οποίοι είναι καλοί, οι υπόλοιποι δεν έχουν δώσει κάτι. Ο Ντάγκλας Κόστα δεν έχει προσαρμοστεί ακόμη στο ιταλικό πρωτάθλημα, ο Μπερναρντέσκι δεν είναι ακόμη έτοιμος, όπως λέει ο προπονητής, για να μπει 100% στην ομάδα, ο Χέβεντες δεν έχει παίξει καν, ο Ντε Σίλιο είναι τραυματίας. Η Γιούβε, ουσιαστικά, δεν παίρνει κάποια «διαφορά» ακόμη από αυτούς που ήρθαν και αυτοί που ήταν και πέρυσι δεν έχουν βρει ακόμη ρυθμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου