1 Οκτ 2017

Η αποκαθήλωση του Γκονσάλο Ιγκουαΐν

Δημοσιογράφος της Gazzetta dello Sport αναφέρθηκε στο ψυχολογικό πρόβλημα του Ιγκουαΐν και στην αλλαγή σκυτάλης σε ό,τι αφορά το πρώτο βιολί της Γιουβέντους πλέον.

Ο δημοσιογράφος Πάολο Κοντό πιάστηκε από τη φάση του 4-0 στο ντέρμπι με την Τορίνο και αναφέρθηκε στο πώς ο Γκονσάλο, ο οποίος νιώθει ότι... σταυρώνεται στην εθνική Αργεντινής, θα πρέπει να αποδεχθεί ότι από φέτος ο Πάουλο Ντιμπάλα είναι ο Νο 1 της Γιούβε.

Παραθέτουμε όσα έγραψε ο δημοσιογράφος.

«Πριν ένα χρόνο ο Πάουλο Ντιμπάλα θα άφηνε στον Γκονσάλο Ιγκουαΐν, ο οποίος απέφευγε τον αμυντικό της Τορίνο, την τιμή να σκοράρει στο ντέρμπι. Το γκολ δεν ήταν σίγουρο, αλλά πολύ πιθανό. Το περασμένο Σάββατο, όμως, δεν είχε τέτοια θέματα: Με απόλυτη φυσικότητα εκμεταλλεύτηκε την καλύτερη θέση του και νίκησε τον Σιρίγκου γράφοντας το 4-0.

Τέσσερις μέρες μετά, ο Ιγκουαΐν επέστρεψε στα σημαντικά γκολ στο Champions League, είχε βάλει άλλα δύο στο πρωτάθλημα αλλά ήταν από αυτά που απλά μεγάλωσαν το σκορ που ήδη υπήρχε, αποδεικνύοντας ότι μια δύσκολη ψυχολογική κατάσταση, επιβεβαιωμένη από τους δύο σερί πάγκους, μπορεί να φτάνει στο τέλος της.


Το βασικό πρόβλημα του Πιπίτα, το ξέρουμε, δεν αφορά τη Γιούβε. Το βασικό του πρόβλημα είναι ότι ο νέος προπονητής της Αργεντινής, Χόρχε Σαμπαόλι, σταμάτησε να τον καλεί στην εθνική ομάδα και αυτό, στη σεζόν που οδηγεί στο Μουντιάλ, μοιάζει με... σταύρωση.

Την ίδια ώρα, στη Γιουβέντους, ο Ιγκουαΐν πρέπει να αποδειχθεί την αλλαγή σκυτάλης που έχει γίνει, γιατί η πώληση του Μπονούτσι και το τέλος που πλησιάζει για τους Μπουφόν και Μπαρτσάλι, έχει μεταφέρει πιο μπροστά τον ηγετικό ρόλο. Το περίφημο BBBC (Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι), σύμβολο των έξι σερί πρωταθλημάτων, οδεύει προς το τέλος του για χάρη ενός νέου Νο 10».


1 σχόλιο:

  1. Εγώ ακόμη τον θεωρώ τον καλύτερό μας! Ο Ντυμπάλα έχει πολλά να αποδείξει για να θεωρείται "το Νο1 της Γιούβε", είναι πολύ νωρίς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή