29 Οκτ 2017

«Αν κάποιος κλέψει έναν βασικό από τη Γιουβέντους»…

Αφού παίξαμε και το πρώτο ματς με την Μίλαν για φέτος, μπορούμε να θυμηθούμε τι γινόταν το καλοκαίρι.

Ειδικά από την στιγμή που έγινε η μεταγραφή του Λεονάρντο Μπονούτσι, θυμόμαστε όλοι το παραλήρημα που υπήρχε. Οχι μόνο από την πλευρά των οπαδών της Μίλαν αλλά και από τα ιταλικά ΜΜΕ, τα οποία πρόβαλαν συνεχώς τους ροσονέρι ως την ομάδα που είναι εδώ, έτοιμη, με λεφτά πλέον, για να βάλει τέλος στην κυριαρχία της Γιουβέντους.

Οι πρώτες 11 αγωνιστικές του πρωταθλήματος, πάντως, δείχνουν ότι η κυριαρχία της Γιούβε δεν απειλείται από την Μίλαν. Και δεν απειλείται από την Μίλαν, επειδή η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι χαοτική αυτή την στιγμή. Δεν αναφερόμαστε καθαρά στο αγωνιστικό, όχι μόνο εκεί δηλαδή, αλλά συνολικά. Ως διοίκηση, ως τρόπος λειτουργίας, ως κλαμπ.


Η Γιουβέντους, όσο κι αν δεν αρέσει στους αντιπάλους της, είναι πολύ μπροστά από όλους σε όλα τα επίπεδα και αυτό δεν θα αλλάξει ακόμη κι αν -που δεν το πιστεύουμε- χάσει το φετινό πρωτάθλημα. Γιατί στο Τορίνο ξέρουν τι κάνουν, έχουν ένα πλάνο που το εξελίσσουν συνεχώς, το τηρούν, δουλεύουν πάνω σε πολύ στέρεες βάσεις.

Και αυτό, για να θυμηθούμε την καλοκαιρινή ατάκα του Βιτσέντσο Μοντέλα, δεν αλλάζει αν κάποιος «κλέψει έναν βασικό από τη Γιουβέντους»...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου