2 Οκτ 2017

Τι ακριβώς έγινε και γιατί ακυρώθηκε το γκολ του Μάντζουκιτς και γιατί είναι το Νο 1 θέμα συζήτησης στην Ιταλία

Το γκολ του Μάντζουκιτς που ακυρώθηκε στο Μπέργκαμο είναι βασικό θέμα συζήτησης μία μέρα μετά.

Το ματς της Γιουβέντους με την Αταλάντα στο Μπέργκαμο τα είχε όλα, συμπεριλαμβανομένων και νέων διαιτητικών λαθών. Μετά τις πρώτες επτά αγωνιστικές είναι φανερό ότι και με το VAR γίνονται λάθη, απλά γίνονται υπέρ όλων των άλλων και όχι υπέρ της Γιούβε, άρα το θέμα περνάει στα ψιλά.

Οχι όμως και η φάση του γκολ του Μάντζουκιτς, το οποίο ακυρώθηκε. Αντιθέτως, μία μέρα μετά, στην Ιταλία υπάρχει διχογνωμία για το αν σωστά ή όχι συμβουλεύτηκε το βίντεο ο διαιτητής και τελικά αποφάσισε να ακυρώσει το γκολ για φάουλ του Λιχτστάινερ στον Γκόμες.

Η λεπτομέρεια είναι ότι αυτό το φάουλ έγινε... 15 δευτερόλεπτα πριν το γκολ! Κι όμως, ο διαιτητής γύρισε τόσο πίσω, προφανώς επειδή έτσι του είπαν όσοι έχουν πρόσβαση στις κάμερες επί 90 λεπτά.


Το θέμα που έχει προκύψει είναι ότι με αυτή την απόφαση δημιουργείται δεδικασμένο, πράγμα που σημαίνει ότι θα χαθεί εντελώς η μπάλα με το βίντεο, αφού κάθε ομάδα πλέον θα μπορεί να διαμαρτύρεται για μια φάση που θα έχει γίνει 15-20 δευτερόλεπτα πριν το γκολ που δέχθηκε.

Κι αν είναι να πάμε 15-20 δευτερόλεπτα πίσω, γιατί να μην πάμε άλλα 10 για να το κάνουμε μισό λεπτό;


1 σχόλιο:

  1. Και γιατί μισό λεπτό και όχι 20 χρόνια; Επιτέλους να δικαιωθεί και η Ίντερ για τον Ρονάλντο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή