22 Οκτ 2017

Οι σκέψεις στο Τορίνο μετά τη λευκή ισοπαλία στη Νάπολη

Η ισοπαλία στο χθεσινό Νάπολι-Ιντερ δίνει μια σιγουριά στη Γιουβέντους, αρκεί φυσικά αυτή να είναι σοβαρή.

Για να πάρεις το πρωτάθλημα, ειδικά όταν έχεις πολλά χρόνια να το πετύχεις αυτό, δεν χρειάζεται μόνο να έχεις την καλύτερη ομάδα. Πρέπει να έχεις και τον πιο δυνατό χαρακτήρα, τη σωστή νοοτροπία, τα ατσάλινα νεύρα που απαιτούνται για να αντέξεις στην πίεση.

Στο χθεσινό Νάπολι-Ιντερ οι μπιανκονέρι πρέπει να κατάλαβαν ότι οι παρτενοπέι δεν τα έχουν ακόμη αυτά. Η Νάπολι του Μαουρίτσιο Σάρι είναι πολύ καλή ομάδα, παίζει πολύ όμορφο ποδόσφαιρο, έχει κάνει τρομερή δουλειά σε όλα τα επίπεδα όλα αυτά τα χρόνια αλλά δεν έχει ακόμη τον απαραίτητο χαρακτήρα.


Μία εβδομάδα αφότου πήγε στο +5 από τη Γιουβέντους, η Νάπολι έπρεπε να νικήσει για να παγιώσει αυτή τη διαφορά. Για να βάλει κι άλλες σκέψεις στον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και στους παίκτες του, για να τους μεταφέρει πολλή πίεση ενόψει και του ματς με την Μίλαν στο Σαν Σίρο σε μια εβδομάδα. Τελικά οι παρτενοπέι κόλλησαν στο 0-0 και αν η Γιούβε είναι σοβαρή σήμερα στο Ούντινε, θα δουν τη διαφορά να μειώνεται.

Δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί η σεζόν, μπορεί όντως το scudetto να πάει στους Ναπολιτάνους στο τέλος, αλλά προς το παρόν, όπως φαίνεται, δεν έχουν ακόμη τον απαραίτητο χαρακτήρα. Οπως δεν έχουν και το απαραίτητο βάθος στον πάγκο...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου