8 Νοε 2017

Τα 5 σενάρια για το τι θα κάνει την επόμενη σεζόν ο Τζίτζι με ένα από αυτά να προσεύχονται να γίνει όλοι οι Γιουβεντίνοι

Η Ιταλία ετοιμάζεται για τα μπαράζ με τη Σουηδία, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε ένα μοναδικό φινάλε στην καριέρα του Τζίτζι Μπουφόν.

Ο αρχηγός της Γιουβέντους και της σκουάντρα ατζούρα έχει πει ότι θα αποχωρήσει το καλοκαίρι του 2018, έχοντας ως στόχο να κάνει κάτι που κανείς στο παρελθόν δεν έχει κάνει και δύσκολα κάποιος θα καταφέρει στο μέλλον: Να πάρει μέρος σε έξι Μουντιάλ!

Το τέλος του Μπουφόν, βέβαια, μπορεί να μη γραφτεί στη Ρωσία αλλά να πάρει παράταση ενός χρόνου, καθώς έχει πει ότι αν η Γιούβε κατακτήσει επιτέλους το Champions League θα συνεχίσει για ακόμη ένα χρόνο, με στόχο να κατακτήσει και το Παγκόσμιο Συλλόγων. Αφήνοντας στην άκρη αυτό το ενδεχόμενο, πάμε να δούμε τι επιλογές έχει ο Μπουφόν για το «μετά».

Η πρώτη σκέψη όλων μας, είναι ότι ο Τζίτζι θα αναλάβει κάποιο πόστο στη Γιουβέντους. Η σχέση του με τον Αντρέα Ανιέλι είναι αυτή δύο φίλων και όχι ενός προέδρου και ενός ποδοσφαιριστή, άρα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι ο Ανιέλι θέλει στο κλαμπ τον Μπουφόν και μετά το τέλος της καριέρας του. Ποια θα είναι αυτή η θέση ή αν θα το αποδεχθεί ο Τζίτζι, δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Η Γιούβε πάντως, εξ ορισμού, είναι μία από τις επιλογές του.

Μια άλλη είναι το να αναλάβει κάποιο πόστο στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία, με στόχο να είναι πάντα κοντά στην εθνική ομάδα. Ο Μπουφόν δεν είναι τεράστιο κεφάλαιο μόνο για τους μπιανκονέρι, είναι για το ιταλικό ποδόσφαιρο στο σύνολο του και ο Κάρλο Ταβέκιο έχει ήδη γνωστοποιήσει την πρόθεση του να κάνει μια σχετική συζήτηση με τον Μπουφόν. Ο οποίος Μπουφόν, πάντως, θα ήταν μια χαρά ακόμη και για πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, αφού πρόκειται για άνθρωπο που ασχολείται με την πολιτική (παντού υπάρχει...) και είναι κοινής αποδοχής.


Αυτός είναι και ο λόγος που η... κανονική πολιτική τον θέλει κοντά της. Οπως είχαμε γράψει πριν λίγες εβδομάδες, ο Τζίτζι έχει ήδη πρόταση από επικεφαλής ιταλικού πολιτικού σχηματισμού ώστε να αναλάβει υπουργείο αν ο Βιτόριο Σγκάρμπι κερδίσει τις εκλογές. Υπουργό αθλητισμού φαντάζεται τον Μπουφόν ο Σγκάρμπι, με τον αρχηγό της Γιουβέντους πάντως να μην έχει αναφερθεί σε αυτό το θέμα.

Στο κάτω-κάτω, υπάρχει και ακόμη μία επιλογή για τον Τζίτζι. Να αποσυρθεί εντελώς από όλα, να επικεντρωθεί στη... διευρυμένη οικογένεια του και απλά να συνεχίσει να παρακολουθεί τη Γιούβε ως οπαδός της, απολαμβάνοντας την, πιο χαλαρή πλέον, ζωή του. Σενάριο που μπορεί να γίνει για λίγο καιρό καθώς ο… δαιμόνιος Μπουφόν πάντα θέλει και μπορεί αν διαδραματίζει κομβικό ρόλο με ό,τι καταπιάνεται.

Αν πάντως αγωνιστεί ακόμη μια σεζόν, πάει να πει πως έχει υλοποιηθεί το καλύτερο σενάριο. Αυτό που θέλει τον Μπουφόν να παίζει και για το… Παγκόσμιο Συλλόγων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου