23 Νοε 2017

Αλέγκρι: Θα πάμε στην Αθήνα για τη νίκη, αν και όπως έχουν έρθει τα πράγματα μπορούμε να προκριθούμε ακόμη και με ήττα

Η Γιουβέντους έμεινε στο 0-0 με την Μπαρτσελόνα, σε ένα ματς που άφησε ικανοποιημένο, σε τακτικό επίπεδο, τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Τα κυριότερα από όσα είπε ο προπονητής των μπιανκονέρι μετά την ισοπαλία με τους μπλαουγκράνα.

Για το ματς: «Ηταν ένα όμορφο ματς σε τακτικό επίπεδο, το πρώτο μας 0-0 φέτος και ήρθε κόντρα σε μια Μπαρτσελόνα που αμύνεται πολύ καλά φέτος. Αν ήμασταν λίγο πιο γρήγοροι στο transition θα είχαμε καλύτερες ευκαιρίες, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο δεν μας άφησαν να το κάνουμε. Είχαμε το σουτ του Ντάγκλας Κόστα και αυτό του Ντιμπάλα στο τέλος με την απόκρουση του Τερ Στέγκεν. Είναι ένας σημαντικός βαθμός, θα πάμε στην Αθήνα στην τελευταία αγωνιστική για τη νίκη, αν και όπως έχουν έρθει τα πράγματα μπορούμε να προκριθούμε ακόμη και με ήττα».

Για την επιλογή του 3-4-2-1: «Οι παίκτες τα πήγαν πολύ καλά, αντί να έχουμε έναν πλάγιο μπακ που θα έπρεπε να ανεβαίνει συνεχώς, παίξαμε με τρεις πίσω και με τον Μπαρτσάλι στατικό. Ηταν οι ίδιοι παίκτες, αφού είχαμε στην 11άδα τους Κουαδράδο, Αλεξ Σάντρο και Ντάγκλας Κόστα, άρα η προσέγγιση μας δεν ήταν αρνητική. Είπα στους παίκτες μου ότι δεν ενδιαφερόμουν για το αποτέλεσμα απόψε αλλά για την εμφάνιση. Είδα το σωστό πνεύμα και καρδιά, αφού όταν αμυνόμαστε όπως πρέπει συνολικά είναι δύσκολο να δεχθούμε γκολ».

Για την υπόθεση πρόκριση: «Στην αρχή του ομίλου είχα πει ότι για να προκριθείς από αυτόν τον όμιλο χρειάζεσαι τουλάχιστον οκτώ βαθμούς. Είναι περίεργο, αφού πέρυσι δεν χάσαμε κανένα ματς μέχρι τον τελικό. Πρόπερσι, επίσης, δεχθήκαμε πολύ λίγα γκολ, αλλά κάθε χρονιά είναι διαφορετική. Επρεπε να ξεκινήσουμε από το μηδέν σήμερα αφού την Κυριακή με την Σαμπντόρια δεχθήκαμε γκολ που δεν πρέπει να δέχεται η Γιουβέντους. Απόψε, αφού απέναντι μας ήταν η Μπαρτσελόνα, η προσοχή μας ήταν μεγαλύτερη και δεν δεχθήκαμε γκολ».


Για τις διαφορές σε σχέση με το πρώτο ματς στη Βαρκελώνη: «Είχαμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο εκεί, με καλύτερες ευκαιρίες από ό,τι απόψε, αλλά δεχθήκαμε γκολ στο τέλος του ημιχρόνου. Σήμερα ήμασταν πιο συμπαγής ομάδα. Αυτή την περίοδο, με τα συνεχή ματς, είναι σχεδόν αδύνατο να βρεις χρόνο για προπόνηση. Θέλουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα του παιχνιδιού μας και τις ευκαιρίες αλλά τουλάχιστον βελτιώσαμε την άμυνα μας και είμαι χαρούμενος για αυτό. Μπορεί να είμαστε λιγότερο όμορφοι, αλλά γινόμαστε πιο συμπαγείς. Οσο περισσότερο συνεχίσουμε χωρίς να δεχόμαστε γκολ, τόσο περισσότερη αυτοπεποίθηση θα έχουμε και περισσότερες ευκαιρίες θα δημιουργούμε. Πρέπει να δουλέψουμε στο πώς θα ξεκινάμε το παιχνίδι από πίσω αφού κάναμε πολλά λάθη».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου