26 Νοε 2017

Τα 45 λεπτά που άλλαξαν την οπτική και τις απαιτήσεις χιλιάδων ανθρώπων που βλέπουν τη Γιουβέντους

Οι χαμηλές τιμές που θα βάλει η Γιουβέντους στο επικείμενο ματς του Κυπέλλου δεν πρόκειται ν’ αλλάξουν ιδιαίτερα τη φετινή εικόνα.

Το Allianz Stadium δε θυμίζει σε τίποτα το… Juventus Stadium που έκανε το ένα sold out μετά το άλλο. Και εκτίμησή μας είναι πως έτσι θα πάει ολόκληρη η χρονιά.

Εχουμε αναφερθεί πολλές φορές στα άδεια καθίσματα του γηπέδου, ακόμη και σε σημαντικά παιχνίδια (Τορίνο, Φιορεντίνα, Champions League), με τις αιτίες να είναι αρχικά δύο:

1. Η κακή πολιτική της Γιουβέντους στη διανομή εισιτηρίων (και ίσως τα τόσα πολλά διαρκείας) είναι ένας σημαντικός παράγοντας.

2. Οι πρακτικές των συνδέσμων (ειδικά του Μιλάνου που βρίσκονται στο κάτω διάζωμα με την εμπλοκή τους σε… περίεργες καταστάσεις) έχουν φέρεις και αυτές συνέπειες.

Οι δύο παραπάνω αιτίες είναι υπαρκτές αλλά τα σημαντικά προβλήματα είναι, επίσης, δύο:


1. Ο κορεσμός του οπαδού που βλέπει πως 6 χρόνια έχει κατακτηθεί -εύκολα ή δύσκολα και με ένα σωρό ρεκόρ- ό,τι υπάρχει στην Ιταλία.

2. Η απώλεια του Champions League στο Κάρντιφ. Δυστυχώς ο χαμένος τελικός απέναντι στη Ρεάλ ταρακούνησε αρκετά τον κόσμο και τον έκανε να δει τα πράγματα κάπως διαφορετικά. Πράγματι, η Γιούβε είναι σχεδόν… ισόβια πρωταθλήτρια στην Ιταλία αλλά στην Ευρώπη δεν καταφέρνει να κατακτήσει αυτό που θέλει ο κόσμος της. Και αν ο τελικός με την Μπαρτσελόνα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη (λόγω επιστροφής στο γκρουπ που σχηματίζει την ελίτ της Ευρώπης), ο τελικός κόντρα στους Μαδριλένους ήταν το απότομο σταμάτημα. Και αυτό φαίνεται κατά τη διάρκεια μιας ολόκληρης χρονιάς.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν στ’ αποδυτήρια του Κάρντιφ βρίστηκαν ή έπαιξαν μπουνιές αλλά, όλοι μας, είμαστε σε θέση να καταλάβουμε πως τα 45 λεπτά που ακολούθησαν μετά την ανάπαυλα, άλλαξαν την οπτική αλλά και τις απαιτήσεις χιλιάδων ανθρώπων που πηγαίνουν στο γήπεδο.


2 σχόλια:

  1. Συμφωνώ απόλυτα, βλέποντας και τον εαυτό μου, αν και μη θεατής στο γήπεδου .. Chris il Capo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι ακριβώς είναι, έχουμε χορτάσει από πρωταθλήματα και κύπελλα - το Champions League θέλουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή