9 Νοε 2017

Επίθεση Κιελίνι σε Γκουαρντιόλα για το κακό που έχει κάνει

Ο Τζόρτζιο Κιελίνι επιτέθηκε στο στυλ παιχνιδιού του Πεπ Γκουαρντιόλα, λέγοντας ότι έχει κάνει μεγάλο κακό στους Ιταλούς αμυντικούς.

Ο διεθνής στόπερ της Γιουβέντους έκανε δηλώσεις για τα μπαράζ της Ιταλίας με την Σουηδία για την πρόκριση στο Μουντιάλ, αλλά είχαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον όσα είπε για τους Ιταλούς αμυντικούς.

«Εξαιτίας του Guardiolismo (στιλ παιχνιδιού του Πεπ Γκουαρντιόλα) καταστράφηκαν πολλοί αμυντικοί στην Ιταλία. Τώρα όλοι θέλουν να χτίσουν παιχνίδι από πίσω, όμως κανένας δεν ξέρει να μαρκάρει. Οταν ήμουν εγώ μικρός θέλαμε την επαφή με τον αντίπαλο, το να μαρκάρεις εντός περιοχής. Είναι κρίμα γιατί έτσι χάνουμε την σχολή μας. Δεν θα έχουμε ποτέ το tiki-taka της Ισπανίας, απλά δεν είναι στη φιλοσοφία μας, στο DNA μας», είπε αρχικά ο Κιελίνι και πρόσθεσε, κάνοντας αναφερά και σε δύο ανερχόμενους αμυντικούς που ανήκουν στη Γιούβε.


«Εμείς θέλουμε μεγάλα ταλέντα στην επίθεση αλλά και οι πραγματικοί αμυντικοί απολαμβάνουν μεγάλη εκτίμηση. Χρειάζεται να έχεις αυτή την υγιή επιθυμία να ψάξεις την επαφή, να νιώσεις τον αντίπαλο. Ρουγκάνι, Καλντάρα, Ρομανιόλι, κατά τη γνώμη μου είναι αμυντικοί που ωριμάζουν γρήγορα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου