9 Νοε 2017

Τα 5 σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνει ο Αλέγκρι μέχρι την 1η Δεκεμβρίου

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έχει κυκλώσει την 1η Δεκεμβρίου στο ημερολόγιο και θέλει να έχει κάνει πέντε πράγματα πριν έρθει αυτή η μέρα.

«Ντιμπάλα, Πιάνιτς και... Μέσι. Οι κινήσεις της Γιούβε για την κορυφή», αναφέρει στο σχετικό θέμα της η Gazzetta dello Sport και αναφέρεται σε πέντε πράγματα που θέλει ο Αλέγκρι να έχουν γίνει πριν την 1η Δεκεμβρίου, όταν θα έχουμε το πρώτο ραντεβού της Γιουβέντους με τη Νάπολι στο San Paolo.

Και αυτά τα πέντε πράγματα που αναφέρει η GdS είναι τα εξής...

1. Αμυνα: Η εφημερίδα εστιάζει ξανά στην αλλαγή φιλοσοφίας στη Γιούβε και στο πώς η επίθεση έχει πλέον τον πρώτο λόγο έναντι της άμυνας. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι ο Αλέγκρι ξεχνάει την ανασταλτική λειτουργία. Οπως αναφέρεται στο σχετικό κομμάτι, οι μπιανκονέρι δεν έχουν δεχθεί γκολ στους αγώνες με Κάλιαρι, Κιέβο, Τορίνο, Ολυμπιακό, Φιορεντίνα και Μίλαν. Επτά από τους συνολικά 17 που έχει δώσει ως τώρα, με την Gazzetta dello Sport να υποστηρίζει πως ο Αλέγκρι θα είναι ευτυχισμένος αν η Γιούβε επιστρέψει στα 1-0.

2. Ντιμπάλα: Ιδανικός ξεκίνημα στη σεζόν με 10 γκολ στις πρώτες έξι αγωνιστικές, κακή συνέχεια με ένα γκολ σε έξι ματς. Η επιστροφή του Αργεντίνου σε τοπ κατάσταση είναι ένα από τα θέματα που απασχολούν πολύ τον προπονητή, με την εφημερίδα να γράφει ότι ο Αλέγκρι ζητάει από τον Ντιμπάλα να παραμείνει ήρεμος και να προσπαθεί να κάνει τα απλά μέσα στον αγώνα. Και όχι τα θεαματικά και περίπλοκα, ψάχνοντας με αυτό τον τρόπο το ξεμπλοκάρισμα.

3. Σαμπντόρια: Με την επανέναρξη του πρωταθλήματος η Γιουβέντους θα πάει στη Γένοβα για να αντιμετωπίσει την Σαμπντόρια. Το Λουίτζι Φεράρις δεν είναι ποτέ μια εύκολη έδρα και η πολύ καλή κατάσταση των μπλουτσερκιάτι, οι οποίοι είναι μια ομάδα με ταλέντο και καλό προπονητή όπως φαίνεται, κάνει την αποστολή πιο δύσκολη. Με τη Γιούβε να έχει μειώσει στο -1 από τη Νάπολι και με το μεταξύ τους ματς να πλησιάζει, η εφημερίδα σημειώνει ότι ο αγώνας με την Σαμπντόρια είναι κομβικής σημασίας για τους μπιανκονέρι. Οχι μόνο βαθμολογικά.

4. Μπαρτσελόνα: Στις 22 Νοεμβρίου, ένα 10ήμερο πριν το ματς με τη Νάπολι, η Γιουβέντους θα υποδεχθεί την Μπαρτσελόνα για την 5η αγωνιστικη των ομίλων του Champions League. Η νίκη, σημειώνει η Gazzetta dello Sport, είναι αυτοσκοπός, όχι μόνο για το γόητρο αλλά και για πρακτικούς λόγους, αφού με αυτό το τρίποντο η Γιούβε θα εξασφαλίσει οριστικά την πρόκριση της στους «16». Σε μια τέτοια περίπτωση, γράφει η εφημερίδα, θα καταστεί παντελώς αδιάφορο το ματς με τον Ολυμπιακό στον Πειραιά, το οποίο είναι ανάμεσα σε αυτά με Νάπολι και Ιντερ.

5. Πιάνιτς: Η απουσία του Βόσνιου έγινε αισθητή φέτος, αφού όσες φορές έλειψε η Γιούβε έβγαλε προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας και γενικά στο παιχνίδι του. Ο Πιάνιτς δέχθηκε ένα δυνατό χτύπημα στο ματς με την Σπόρτινγκ στη Λισαβόνα και γι' αυτό τον λόγο απουσίασε από την αναμέτρηση με την Μπενεβέντο, με την επιστροφή του στη δράση άμεσα να είναι ο Νο 1 στόχος του ιατρικού τιμ. Με τους τραυματίες να επιστρέφουν άπαντες στη διάθεση του σιγά-σιγά, η Gazzetta dello Sport υπογραμμίζει το πόσο σημαντικό είναι για τον Αλέγκρι να έχει έτοιμο 100% τον Πιάνιτς με την επανέναρξη των αγώνων, αφού σιγά-σιγά η Γιουβέντους θα πρέπει να ανεβάσει ρυθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου