18 Νοε 2017

«Οχι» στον πάγκο της Ιταλίας και μεγάλες αλλαγές στη Γένοβα προανήγγειλε ο Αλέγκρι

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έκλεισε -προς το παρόν- την πόρτα στην εθνική Ιταλίας, προειδοποίησε τους πάντες για το ματς με την Σαμπντόρια όπου ετοιμάζεται να κάνει... δυνατές αλλαγές στην 11άδα και ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι θα αποχωρήσει από την Ενωση προπονητών.

Τα κυριότερα από όσα είπε ο προπονητής της Γιουβέντους στη συνέντευξη Τύπου.

Για τους διεθνείς Ιταλούς και την κατάσταση τους: «Αύριο δε θα παίξει ο Μπουφόν, δεν θα παίξει ούτε ο Μπαρτσάλι. Είναι καλά πάντως, προφανώς υπάρχει απογοήτευση για αυτό που έγινε με την εθνική αλλά όλα ξεπερνιούνται. Ο Τζίτζι έχει αντιδράσει καλά, τον είδα καλά. Μετά από 15 μέρες στην εθνική, όπου ξόδεψαν πολλή ενέργεια όχι μόνο σωματική αλλά κυρίως πνευματική, είναι φυσιολογικό να τον ξεκουράσω. Οπως και να έχει, πάντως, είναι ποδόσφαιρο. Τα δράματα στη ζωή είναι άλλα. Θα ξανασηκωθούν και θα ξαναρχίσουν».

Για το αν είναι ετοιμοπόλεμοι οι Πιάνιτς, Κουαδράδο και την κατάσταση της ομάδας: «Είναι σε καλή κατάσταση, θα δω αύριο, όπως και να έχει είναι διαθέσιμοι. Το είπα στους παίκτες μου: Εχουμε δεχθεί 11 γκολ και είναι πολλά. Είμαστε στη μάχη στο Champions League και στο πρωτάθλημα, η πορεία μας είναι καλή, αλλά αύριο ως τις 6 Ιανουαρίου έχουμε μπροστά μας 1,5 μήνα με πολλά ντέρμπι».

Για το ματς με την Σαμπντόρια: «Δεν είναι ποτέ εύκολο στη Γένοβα, η Σαμπντόρια είναι αήττητη εντός έδρας, είναι καλύτερη από πέρυσι ως ρόστερ. Είναι μια ομάδα που πρέπει να υπολογίζεις πολύ την οργάνωση της στο γήπεδο, ο Τζαμπάολο είναι πολύ καλός προπονητής. Είχε... χαθεί για λίγο, ευτυχώς όμως επέστρεψε γιατί έχει σπουδαίες ικανότητες. Είναι ομάδα που πρέπει να την υπολογίζεις πάρα πολύ και ειδικά στην έδρα της, η Γένοβα δεν είναι ποτέ εύκολη. Επαναλαμβάνω, από αύριο ως τις 6 Ιανουαρίου όλα τα ματς είναι σημαντικά, πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό βαθμολογικά».

Για το αν θα γίνουν άλλες αλλαγές στην 11άδα: «Εχω ένα δίλημμα, αν θα παίξει ο Ντιμπάλα ή ο Μπερναρντέσκι. Εχω αρκετά διλήμματα για την 11άδα, θα δούμε. Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από το ποιος θα παίξει, πρέπει να κάνουμε μια καλή εμφάνιση και να πάρουμε τους βαθμούς».


Για την εθνική Ιταλίας και αν είναι υποψήφιος: «Απολύτως όχι. Είναι κάτι που μου αρέσει ως σκέψη, μια φιλοδοξία μου, αλλά όχι τώρα. Βγάλτε με από τα σενάρια, έχω συμβόλαιο με τη Γιουβέντους και σκοπεύω να το σεβαστώ γιατί πρέπει και μπορούμε να κάνουμε πολλά ακόμη μαζί. Για την εθνική θα μιλήσουμε σε λίγα χρόνια αν μου δώσουν αυτή την πιθανότητα, αλλιώς θα πάω στην παραλία».

Για την έντονη φημολογία ότι θα αποχωρήσει από την Ενωση προπονητών: «Αν αποφασίσω κάτι τέτοιο, θα το πω εκεί που πρέπει. Από εκεί και πέρα, ο καθένας μας έχει γεννηθεί για να κάνει και όχι για να λέει».

Για το γκολ του Πιάτσα με την Primavera: «Είδα το γκολ, είναι και πολύ όμορφο. Το αξίζει, είναι μια καλή ένεση ηθικού για τον Μάρκο. Θα πρέπει να παίξει κι άλλα ματς για να αποκτήσει ξανά σιγουριά και αυτοπεποίθηση».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου