18 Δεκ 2017

Η Gazzetta dello Sport αναλύει γιατί ο Αλέγκρι είναι πιο δυνατός από ποτέ, με τη Γιούβε να είναι τόσο δική του!

«Ντιμπάλα, Ιγκουαΐν, Αλεξ Σάντρο: Ο σκληρός νόμος του Αλέγκρι. Η Γιούβε δεν ήταν ποτέ τόσο δική του», γράφει σήμερα η Gazzetta dello Sport.

Η απόφαση να μείνει ο Ντιμπάλα στον πάγκο και στο ματς με την Μπολόνια, δεύτερο σερί έπειτα από αυτό με την Ιντερ, προκάλεσε αίσθηση. Οπως είχε προκαλέσει και ο πάγκος του Ιγκουαΐν στο ντέρμπι με την Τορίνο και αμέσως μετά με τον Ολυμπιακό, όπου μπήκε αλλαγή και σκόραρε. Ισες αποστάσεις; Ναι, αλλά όχι μόνο. Είναι και ο νόμος του Αλέγκρι, γράφει η Gazzetta dello Sport, ο οποίος φέτος είναι πιο δυνατός από ποτέ στον πάγκο της Γιουβέντους.

Η εφημερίδα εξηγεί αυτό το συμπέρασμα, αναφέροντας μια σειρά από γεγονότα: Ο Μπονούτσι που ένιωθε ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει να συνεργάζεται με τον προπονητή του, είδε ότι η Γιούβε επέλεξε τον Αλέγκρι και όχι τον ίδιο. Και επέλεξε τον προπονητή ανανεώνοντας του το συμβόλαιο ως το 2020 και ανεβάζοντας τις ετήσιες απολαβές του στα 7,5 εκατ. ευρώ.

Στα μεταγραφικά, σημειώνει η εφημερίδα, ο χαφ που αποκτήθηκε ήταν ο Ματουιντί, τον οποίο ο Αλέγκρι ήθελε περισσότερο από ό,τι ο Μαρότα. Ο Μαξ, συμπληρώνει η Gazzetta dello Sport, ήταν αυτός που ζήτησε επιτακτικά τον Ντε Σίλιο και τον... ξαναχτίζει ως ποδοσφαιριστή ενώ προσωπική επιλογή του Αλέγκρι αποτέλεσε και ο Ντάγκλας Κόστα, για τον οποίο έλεγε πάντα τα καλύτερα.


Από εκεί και πέρα, από όταν άρχισε η σεζόν, το μήνυμα προς όλους, γράφει η Gazzetta dello Sport, είναι ξεκάθαρο: Ο προπονητής είναι πιο δυνατός από ποτέ. Εξω ο Ιγκουαΐν όταν δεν απέδιδε όπως έπρεπε, έξω τώρα ο Ντιμπάλα, έξω ο Αλεξ Σάντρο για να παίξει -ακόμη και σε σημαντικά ματς- ο Ασαμόα, για τον οποίο η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι είναι ακόμη στη Γιούβε επειδή έθεσε βέτο στην πώληση του το καλοκαίρι ο Αλέγκρι.

Ο οποίος Αλέγκρι, καταλήγει η Gazzetta dello Sport, δείχνει ότι καταφέρνει να δέσει και πάλι την άμυνα της Γιουβέντους (έξι σερί ματς σε Ιταλία και Ευρώπη χωρίς να δεχθεί γκολ), μοιράζει χρόνο συμμετοχής με την ομάδα να σκοράρει εύκολα και ετοιμάζεται για το δεύτερο μισό της σεζόν, όπου οι ομάδες του παραδοσιακά ανεβάζουν στροφές και ειδικά από τέλη Φεβρουαρίου κι έπειτα.


2 σχόλια:

  1. Ας μην γελιόμαστε... Ο Αλέγκρι ξανάβαλε την Γιουβέντους στο τοπ 3 της Ευρώπης. Μαζί με την διοίκηση φυσικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και έγινε αυτό. Οποιος δεν το βλέπει, απλά δε θέλει να το δει. Forza Juve!

      Διαγραφή