17 Δεκ 2017

Διπλή αναφορά Αλέγκρι στην εποχή που ήταν στη Μίλαν με αποτέλεσμα να τον ρωτήσουν: «τη νοσταλγείς;»

Για τον Πάουλο Ντιμπάλα ρωτούσαν τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι μία μέρα πριν το ματς με την Μπολόνια, για τον Αργεντίνο τον ρωτούσαν και μετά το ματς.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής της Γιουβέντους στο Sky Italia μετά το 3-0 επί των ροσομπλού.

- Σπουδαίο ματς από τον Πιάνιτς. 
«Είναι το μυαλό στο κέντρο μας, έχει τρομερή εξυπνάδα».

- Εκτο σερί ματς χωρίς να δεχθείτε γκολ, είστε κοντά στην ιδανική Γιουβέντους;
«Δεν υπάρχει ιδανική Γιουβέντους. Πρέπει να νικάμε παίζοντας καλά και να είμαστε συμπαγείς. Δουλέψαμε καλά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, η φυσική μας κατάσταση πλησιάζει στην ιδανική κατάσταση για τον Μάρτιο, αυτός είναι ο στόχος μας».

- Από τι εξαρτάται αυτή η ισορροπία;
«Από την διάθεση όλων. Στο Μπέργκαμο σταματήσαμε να παίζουμε όταν κάναμε το 2-0. Στη Γένοβα κάναμε καλό πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο δεχθήκαμε τρία γκολ χωρίς να καταλάβουμε γιατί. Με την Λάτσιο μέσα σε 8 λεπτά... γυρίσαμε εις βάρος μας το ματς, οι παίκτες μου όμως κατάλαβαν πλέον τι πρέπει να κάνουμε».

- Πώς είναι ο Μάντζουκιτς;
«Εχει ένα σκίσιμο στη γάμπα».

- Ο Ντιμπάλα ήθελε υπερβολικά το γκολ;
«Η εμφάνιση δεν εξαρτάται από το γκολ. Μπήκε καλά στο ματς, προπονήθηκε καλά. Εμεινε εκτός επειδή έτσι αποφάσισε ο προπονητής, μπορεί να συμβεί αυτό. Μέχρι τώρα έπαιζε συνεχώς, δεν πρέπει να σκέφτεται μόνο το γκολ. Ο Πάουλο δύσκολα θα βάλει 30 γκολ σε ένα πρωτάθλημα, είναι ποδοσφαιριστής των 15-20 γκολ και των πολλών ασίστ».

- Με το 4-3-3 πρέπει κάθε φορά να μένει εκτός 11άδας κάποιος τεχνίτης ποδοσφαιριστής. Θα μας χαρίσεις ισορροπία και ομορφιά;
«Δεν χρειάζεται να χαρίσω τίποτα, χρειάζεται να νικήσουμε τα παιχνίδια. Ο Πάουλο είναι νέος και πρέπει να ωριμάσει θέτοντας εαυτόν στη διάθεση της ομάδας. Δεν είμαι τρελός, ο Ντιμπάλα είναι εκπληκτικός αλλά κάνατε λάθος συγκρίσεις. Πρέπει να ωριμάσει, εσείς δεν βοηθάτε με όσα ζητάτε να κάνουν οι ποδοσφαιριστές. Πρέπει να κρίνεις τον κάθε παίκτη μετά από κάποιο αριθμό αγώνων. Από εκεί και πέρα, είναι φυσιολογικό να διαχειρίζομαι έτσι τους παίκτες μου. Στην πρώτη μου χρονιά στη Μίλαν είχα Ροναλντίνιο, Ιμπραΐμοβιτς, Πάτο, Κασάνο και Ρομπίνιο. Αν νικούσαμε ήταν καλοί αυτοί, αν δεν νικούσαμε έφταιγα εγώ. Απλό είναι, έτσι δεν είναι;».

- Οι επιλογές σου, όμως, έχουν πάντα ένα μήνυμα.
«Οχι, η σεζόν αποτελείται από στιγμές. Κάποιοι μπορεί να χάσουν λίγο σε φυσική κατάσταση, μερικές φορές χρειάζεται να είναι συμπαγής η ομάδα πάνω από όλα. Πέρυσι έπρεπε να ανοίξουμε τα... παράθυρα και να είμαστε ελεύθεροι. Στην πρώτη μου χρονιά στη Μίλαν παίζαμε με τρεις στο κέντρο, όλοι έλεγαν ότι είμαι τρελός αλλά έτσι έπρεπε να παίξουμε, ακόμη κι αν δεν παίζαμε καλά. Μετά επέστρεψαν από τους τραυματισμούς τους οι Πίρλο, Ζέεντορφ και Βαν Μπόμελ. Η σεζόν αποτελείται από στιγμές».


- Νοσταλγείς τη Μίλαν;
«Οχι, απλά το έφερα ως παράδειγμα. Ο Ντιμπάλα έχει υπερφορτωθεί με άδικες ευθύνες. Εχουμε Ιγκουαΐν, Μάντζουκιτς, Ντάγκλας Κόστα, Κουαδράδο και Μπερναρντέσκι, κάποιος πρέπει να μείνει έξω».

- Η ήττα από την Σαμπντόρια μπορεί να παρομοιαστεί με αυτή από την Φιορεντίνα πέρυσι;
«Οχι, με την Σαμπντόρια έπρεπε να βάλουμε τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο».

- Από εκείνη την ήττα, όμως, δεν έχετε ξαναδεχθεί γκολ.
«Ναι. Πρέπει να είμαστε πιο ενωμένοι στον αγωνιστικό χώρο».

- Ποιο ήταν το μήνυμα του Νέντβεντ στον Ντιμπάλα;
«Η διοίκηση είναι θετική, είναι πάρα πολύ κοντά στον Πάουλο, δίπλα του. Ο Πάβελ έκανε σπουδαία καριέρα, αυτά που είπε ήταν σαν να τραβούσε το αυτί του Πάουλο και αυτό είναι καλό μερικές φορές. Η διοίκηση θέλει το καλύτερο για τον Πάουλο και πιστεύει πολύ σε αυτόν, όπως όλοι μας, αποδεικνύοντας το και με το ποσό που πλήρωσε στην Παλέρμο, πριν τρία χρόνια, για να τον αποκτήσει».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου