14 Δεκ 2017

Ο Ιμπραΐμοβιτς μιλάει για το πώς ένιωθε στ’ αποδυτήρια της Γιούβε πριν βγει στον αγώνα και συγκλονίζει

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς είπε εκπληκτικά πράγματα για τη Γιουβέντους της διετίας 2004-06, της οποίας υπήρξε μέλος.

Ο Σουηδός παραχώρησε συνέντευξη στο Sky Italia πριν λίγες μέρες και τώρα έγιναν γνωστά τα όσα είπε για το πέρασμα του από τους μπιανκονέρι, με τους οποίους κατέκτησε δύο πρωταθλήματα. Αυτοί οι τίτλοι τυπικά αφαιρέθηκαν αλλά ο Ζλάταν είχει πάρει ξεκάθαρη θέση στην αυτοβιογραφία του («το Calciopoli ήταν μια μαλ...») και τώρα το έκανε και μέσω της συνέντευξη του.

«Πήγα στη Γιουβέντους και στα αποδυτήρια βλέπω Ντελ Πιέρο, Τρεζεγκέ, τον Καναβάρο που ήταν δίπλα μου, Νέντβεντ, Τουράμ... Ηταν όλοι. Ηταν σαν να παίζεις FIFA και να φτιάχνεις την δική σου dream team, μόνο που ήμουν κι εγώ πλέον στην dream team. Την δεύτερη σεζόν, μετά, ήρθε ο Πατρίκ Βιεϊρά, θυμάμαι καλά την ομάδα», είπε αρχικά ο Σουηδός και συνέχισε.

«Πριν τους αγώνες, στη φυσούνα, κοιτούσα την ομάδα: Πρώτος ήταν ο αρχηγός Ντελ Πιέρο, αν δεν ήταν αυτός ήταν ο Μπουφόν ή ο Νέντβεντ, μετά ο Τρεζεγκέ, ο Τουράμ, ο Βιεϊρά, ο Καναβάρο, ο Καμορανέζι, ο Εμερσον. Ολοι αυτοί και τελευταίος εγώ, γιατί πάντα βγαίνω τελευταίος. Δεν ξέρω γιατί αλλά έτσι είναι. Δίπλα μας ήταν παραταγμένη η αντίπαλη ομάδα και καταλάβαινα από εκείνη την στιγμή, στη φυσούνα, ότι δεν είχαν φόβο αλλά σεβασμό, σαν να έλεγαν ότι ξέρουν ότι το έχουν χάσει το ματς. Από την φυσούνα ήμασταν ουσιαστικά μπροστά με 1-0, γιατί ήταν τόσο δυνατή η ομάδα, με αυτούς τους ποδοσφαιριστές και αυτόν τον προπονητή που είχε. Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα στις σπουδαίες ομάδες και τις άλλες, το γεγονός ότι ο αντίπαλος ξέρει ότι θα χάσει γιατί έχει τεράστιο σεβασμό για την ομάδα που αντιμετωπίζει».


Οσο για το ποια ήταν η πιο δυνατή ομάδα εκείνων των χρόνων, για να πάρει έτσι πάλι θέση εμμέσως για το Calciopoli, είπε: «Σε ό,τι με αφορά είχα πάντα τη νοοτροπία που με οδηγούσε στο να δουλεύω σκληρά, αλλά στη Γιουβέντους αυτό δεν αρκεί: Εκεί πρέπει να νικήσεις. Αυτή είναι η νοοτροπία τους και σε αυτό το σπουδαίο κλαμπ κάθε πράγμα γίνεται με τον σωστό τόπο. Εκείνη η Γιουβέντους στην οποία έπαιξα ήταν η πιο δυνατή όλων».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου