14 Δεκ 2017

Αντρέα Μπαρτσάλι, το λιοντάρι που θα μεταμφιεστεί σε… λαγό για να πετύχει μια σημαντική αποστολή

Αν η εφημερίδα των Ανιέλι, η La Stampa, γράφει πως θα γίνει ανανέωση στον Αντρέα Μπαρτσάλι, μάλλον θα γίνει.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Τι σημαίνει αυτή η ανανέωση, όμως, πίσω από το απλό αλλά και θελκτικό «ένας ποδοσφαιριστής-κόσμημα θα είναι για ακόμη ένα χρόνο μαζί μας»;

Πολλά και διάφορα μπορεί να σημαίνει αλλά μείνουμε σε δύο σκέψεις. Μια που αφορά τον ίδιο τον Μπαρτσάλι και μια που έχει να κάνει με έναν συμπαίκτη του. Ναι, ο Μπαρτσάλι μπορεί να ανανεώσει και για χάρη κάποιου άλλου.

Στην αρχή της σεζόν βλέπαμε μια Γιουβέντους που δεχόταν σχετικά εύκολα γκολ και μόνο στα τελευταία ματς έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα σερί με μηδέν παθητικό. Η πώληση του Μπονούτσι, αρέσει-δεν αρέσει, άλλαξε τις ισορροπίες και η αμυντική γραμμή των μπιανκονέρι ακόμη ψάχνεται.

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δεν έχει κατασταλάξει σε βασικό κεντρικό δίδυμο (όταν παίζει με τέσσερις πίσω). Ο Μπένεντικτ Χέβεντες είναι δύσκολο να στεριώσει, ο Ντανιέλε Ρουγκάνι δεν παίρνει τις ευκαιρίες που όλοι περίμεναν, ο Αλεξ Σάντρο φαίνεται πως έχει τάσεις φυγής.

Το βασικό «όπλο» των μπιανκονέρι, η άμυνά τους, δεν είναι όπως την είχαμε μάθει, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια. Η παραμονή -μέσω ανανέωσης- του Αντρέα Μπαρτσάλι για ένα ακόμη χρόνο, δίνει τη δυνατότητα στον προπονητή να έχει έναν έμπειρο παίκτη στη διάθεσή του, έναν ποδοσφαιριστή που θα τον χρησιμοποιεί επιλεκτικά και εκεί που η ομάδα θα τον χρειάζεται πραγματικά.


Η εμπειρία του θα βοηθήσει και μέσα στο γήπεδο τα 90 λεπτά αλλά και όλες τις υπόλοιπες ημέρες. Από το προπονητικό κέντρο, μέχρι και πριν τα μεγάλα ματς, παίζει-δεν παίζει ο Μπαρτσάλι. Ο Ιταλός αμυντικός, εξάλλου, έχει κάνει ήδη αρχηγικές εμφανίσεις στα αποδυτήρια. Και αν παραμείνει, θα κάνει ακόμη περισσότερες. Αυτός είναι ο πρώτος λόγος που η διοίκηση θα τον θέλει κι άλλο στα… πόδια της.

Ο δεύτερος λόγος σχετίζεται με τον Μπουφόν. Ο Τζίτζι είναι ικανός να παίξει κι άλλο σε αυτό το επίπεδο, Είναι κάτι που το βλέπουν όλοι. Φυσικά και οι Ανιέλι, Νέντβεντ, Μαρότα. Ο Μπαρτσάλι ενδέχεται να παίξει και το ρόλο του… λαγού. Να είναι δηλαδή αυτός που θα προσπαθήσει να ψήσει-πείσει τον Μπουφόν να κάνει το ίδιο. Να βγάλουν μαζί ακόμη μια σεζόν φορώντα το «J» στο στήθος.

Αν ο Μπαρτσάλι το καταφέρει, δύο σημαντικές προσωπικότητες της ομάδας θα παραμείνουν για να βοηθήσουν στο μεταβατικό στάδιο που έρχεται. Αν όχι, τότε τον αρχηγικό ρόλο θα τον παίξει ο Αντρέα. Και μπορεί να τα καταφέρει περίφημα...

Δε θα είναι απλά ένα από τα 11 λιοντάρια που χρειάζεται η Γιουβέντους μέσα στο γήπεδο. Θα είναι ο αρχηγό της αγέλης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου