24 Δεκ 2017

Η εξήγηση του Αλέγκρι γιατί ο Ντιμπάλα ήταν στον πάγκο για τρίτο σερί ματς πρωταθλήματος

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του για τη νίκη επί της Ρόμα, αποθέωσε τον Πιάνιτς, στήριξε τον Αλεξ Σάντρο και έκανε ξεχωριστή αναφορά στον Ντιμπάλα.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής της Γιουβέντους στη Mediaset αμέσως μετά την λήξη του ματς με τους τζαλορόσι.

Για το ματς: «Μπορούσαμε να κλείσουμε νωρίτερα το ματς, δεν το κάναμε και στο τέλος υποφέραμε λίγο. Η Ρόμα έχει δύναμη, ποιότητα και τεχνική, δεν μπορείς να σκεφτείς ότι θα τη νικήσεις χωρίς να δυσκολευτείς καθόλου. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, κλείσαμε ένα σημαντικό κύκλο αγώνων βελτιώνοντας συνεχώς τη φυσική κατάσταση μας και επανήλθαμε ξανά εκεί που έπρεπε, στο να κάνουμε δηλαδή όλοι θυσίες μέσα στο γήπεδο. Θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει περισσότερα γκολ».

Για την ευκαιρία του Σικ στο 95’: «Ημασταν τρελοί εμείς επειδή του δώσαμε την μπάλα. Υπήρξε μια ασυνεννοησία, μπορεί να συμβεί. Εμείς δώσαμε δύναμη στη Ρόμα στα τελευταία λεπτά».

Για το γεγονός ότι ο Ντιμπάλα έμεινε στον πάγκο σε 3ο σερί ματς πρωταθλήματος: «Ο Πάουλο δεν είναι το πρόβλημα, θα ήταν πρόβλημα αν δεν ήταν παίκτης μας. Είναι μια στιγμή στην οποία αξίζουν περισσότερο να παίζουν κάποιοι άλλοι. Κάνω επιλογές, ήταν στον πάγκο και οι Ντάγκλας Κόστα και Μπερναρντέσκι. Ο Πάουλο είναι έξυπνος, υπάρχουν πολλά ματς μπροστά μας, θα μας δώσει ξανά αρκετές νίκες. Με αυτό το σύστημα (4-3-3) έχουμε περισσότερη πίεση προς τον αντίπαλο στο χώρο του κέντρου. Ματουιντί και Κεντίρα είναι καλή και στο να πατάνε στην αντίπαλη περιοχή. Υπάρχουν πολλές στιγμές σε μια σεζόν. Κάποιες φορές χρειάζονται οι τάδε ποδοσφαιριστές, κάποιες άλλες κάποιοι άλλοι. Τώρα έχουμε βρει σταθερότητα και είμαστε συμπαγείς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ντιμπάλα θα είναι πάντα στον πάγκο. Αντιθέτως...».


Για τους αντιπάλους στη μάχη του τίτλου: «Ρόμα και Νάπολι είναι μπροστά από τις άλλες, αλλά οι Ιντερ και Λάτσιο είναι ακόμη εκεί, κοντά. Σήμερα νικήσαμε μια δυνατή, τεχνική και συμπαγής ομάδα. Η Ρόμα έχει ένα ματς λιγότερο, πριν το σημερινό ματς δηλαδή θα μπορούσε να είναι και ισόβαθμη μας. Εμείς είμαστε η Γιουβέντους: Ζούμε για να αντιμετωπίζουμε μεγάλους αντιπάλους. Σε αυτά τα ματς χρειάζεται μια σπουδαία άμυνα».

Για τους Πιάνιτς και Αλεξ Σάντρο: «Ο Μίραλεμ παίζει πλέον σαν σοβαρός ποδοσφαιριστής, δεν κάνει πασούλες στο ένα μέτρο, παίζει με κοντινές αλλά και μεγάλες μπαλιές, ελέγχει το ματς. Οσο για τον Αλεξ Σάντρο, είναι φανερό ότι είναι σε άνοδο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου