20 Δεκ 2017

Ενα -ακόμη- σπουδαίο ρεκόρ που μπορεί να μην προλάβει να κάνει ο Τζίτζι

Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν ήθελε να κλείσει την καριέρα του στο Παγκόσμιο Κύπελλο, πραγματοποιώντας παράλληλα ένα μοναδικό ρεκόρ: θα ήταν ο μοναδικός με 6 συμμετοχές σε Μουντιάλ.

Τη φετινή σεζόν είχε βάλει πλώρη για ακόμη ένα ρεκόρ. Επίσης σπουδαίο αλλά όχι σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά σε επίπεδο Serie A.

Οταν ξεκίνησε η σεζόν, η τελευταία του σύμφωνα με τον ίδιο καθώς δεν έχει αλλάξει κάτι μέχρι τώρα, μπορούσε να περάσει τον Πάολο Μαλντίνι και να γίνει ο πρώτος σε συμμετοχές στη Serie A. Δεν το λες και λίγο…


Μετά τον τραυματισμό του που τον έχει κρατήσει εκτός για δύο αγώνες πρωταθλήματος, ο Τζίτζι μπορεί να χάσει αυτή την ευκαιρία. Ο Μαλντίνι έχει 647 συμμετοχές στο Calcio. Αυτή τη στιγμή ο Μπουφόν έχει 629. Βρίσκεται δηλαδή 18 αγώνες πίσω.

Για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος απομένουν 21 παιχνίδια. Δηλαδή ο Τζίτζι πρέπει να παίξει στα 19 για ξεπεράσει τον σπουδαίο Ιταλό αμυντικό ή 18 για να τον ισοφαρίσει. Ούτε το ένα είναι εύκολο, ούτε το άλλο καθώς αν η ομάδα προχωρήσει στο Champions League ο Μπουφόν θα παίρνει ανάσες, χωρίς αν υπολογίζουμε κάποιες ατυχίες όπως αυτή που τον έχει κρατήσει εκτός δράσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου