19 Δεκ 2017

Γιατί δε βλέπουμε τον Μπουφόν σε τέτοιες φωτογραφίες; Την απάντηση την έχει δώσει ο ίδιος

Τρεις παίκτες της Γιουβέντους και ένας της Μίλαν, μέχρι πριν λίγους μήνες συμπαίκτης τους, γευμάτισαν σε ρεστοράν του Τορίνο.

Η αναμνηστική φωτογραφία με τον οικοδεσπότη και την ποδοσφαιροπαρέα έδειχνε ξεκάθαρα την όμορφη διάθεση που υπήρχε στο τραπέζι. Αντρέα Μπαρτζάλι, Τζόρτζιο Κιελίνι και Κλαούντιο Μαρκίζιο -από πλευράς μπιανκονέρι- έτρωγαν στην... έδρα τους. Ο Λεονάρντο Μπονούτσι -από πλευράς ροσονέρι- ήταν ο φιλοξενούμενος της βραδιάς.

Στη συγκεκριμένη παρέα θα μπορούσε να είναι κάποιος ακόμη. Η ερώτηση που έρχεται στο μυαλό κάποιου είναι «πού είναι ο Τζανλουίτζι Μπουφόν;». Μια απάντηση που συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες είναι πως θα είχε δουλειά. Ισως θα είχε κανονίσει κάτι άλλο. Οικογενειακές υποχρεώσεις ή υποχρεώσεις χορηγού. Ηθελε απλά ν’ αράξει. Ολα σωστά ακούγονται και πιθανόν να είναι. Πόσοι όμως γνωρίζουν ή θυμούνται πως ο αρχηγός της Γιουβέντους και της εθνικής Ιταλίας συνηθίζει να μην κάνει, συνειδητά, παρέα με τους συμπαίκτες του;

Ετσι ακριβώς είναι. Πριν περίπου οκτώ μήνες, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της UEFA -και ενώ πλησίαζε ο τελικός του Κάρντιφ μεταξύ της Γιουβέντους και της Ρεάλ- ο Τζίτζι είχε ερωτηθεί για τους συμπαίκτες του (για τους αμυντικούς του ήταν η ερώτηση, δηλαδή τους τρεις από τους τέσσερις που κάθονταν στο τραπέζι της τωρινής φωτογραφίας) και αν έχει φιλίες εκτός γηπέδου. Να τι είχε απαντήσει ο Τζίτζι.


«Προσωπικά εκτός γηπέδου, ειλικρινά, πάντα έκανα λίγη παρέα με τους συμπαίκτες μου. Εχω τη ζωή μου, τις γνωριμίες μου, τα θέματα μου. Πάντα με ενδιέφερε το ποδόσφαιρο, το γήπεδο, να δημιουργείς φιλίες, δεσμούς. Το ομαδικό παιχνίδι είναι ωραίο όταν καταφέρνεις υποφέροντας να τους βάλεις όλους στο νόημα, να έχουν όλη συμμετοχή στην επίτευξη ενός στόχου», είχε πει.

Και το εξήγησε ακόμη καλύτερα: «Σε ό,τι αφορά την παρέα εκτός γηπέδου, κάθε τόσο είναι ωραίο να βγαίνω με κάποιους συμπαίκτες μου ή να βγαίνουμε όλοι μαζί αλλά δεν είναι και κάτι αναντικατάστατο. Μερικοί άνθρωποι άλλωστε, ακόμη και με ένα βλέμμα, με μια λέξη, σου μεταδίδουν εμπιστοσύνη, φιλία, αγάπη. Χωρίς να χρειάζεται αυτό να το δείχνουμε πάντα και εκτός γηπέδου».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου