2 Δεκ 2017

«Εχουμε κάνει εκπληκτικά πράγματα τα τελευταία χρόνια, θα πρέπει να ξεπεράσουμε ακόμη κι αυτά για να πάρουμε το 7ο σερί»

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είχε κάθε λόγο για να είναι ικανοποιημένος από τη Γιουβέντους μετά τη νίκη στο Σαν Πάολο.

Οι μπιανκονέρι υποχρέωσαν στην πρώτη φετινή της ήττα τη Νάπολι και την πλησίασαν στο -1, αλλάζοντας το κλίμα που είχε διαμορφωθεί ως τώρα. «Ηταν ένα πολύ καλό τεστ για εμάς. Τα πήγαμε καλά, τους αφήσαμε την μπάλα στο δεύτερο ημίχρονο αλλά ουσιαστικά δεν είχαν φάσεις, ευκαιρίες», είπε αρχικά στις δηλώσεις του στη Mediaset ο Αλέγκρι, από τον οποίο ζητήθηκε ένα σχόλιο για τη δήλωση του Μαουρίτσιο Σάρι -μετά την λήξη του χθεσινού παιχνιδιού- ότι η Νάπολι δεν είναι το φαβορί για τον τίτλο.

«Το φαβορί είναι η Νάπολι γιατί παίζει σπουδαίο ποδόσφαιρο και είναι ακόμη μπροστά μας στη βαθμολογία, έστω στο +1. Ναι, αυτοί είναι το φαβορί», ήταν το σχόλιο του Μαξ, ο οποίος στη συνέχεια ρωτήθηκε για τους Ιγκουαΐν και Ντάγκλας Κόστα, για να απαντήσει: «Ο Γκονσάλο δε θα έπαιζε από την αρχή αλλά τραυματίστηκε ο Μάντζουκιτς. Οσο για τον Ντάγκλας Κόστα, είναι ένας εκπληκτικός ποδοσφαιριστής και σε καλή κατάσταση πλέον. Σε τεχνικό επίπεδο κάνει μαγικά πράγματα. Είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών μου, αν και σε κάποιες περιπτώσεις θα πρέπει να έχουμε περισσότερη προσωπικότητα. Γενικά, όμως, κάναμε αυτό που έπρεπε».


Από εκεί και πέρα, ο προπονητής της Γιουβέντους θέλησε να δώσει σε όλους να καταλάβουν πόσο δύσκολο είναι να νικάς κάθε χρόνο και ειδικά όταν θες να το κάνεις για... 7η (!) σερί χρονιά, τονίζοντας: «Η Γιούβε έχει εκπληκτικούς ποδοσφαιριστές και αυτό αποδείχθηκε και απόψε. Μιλάμε για μια ομάδα που θέλει να πάρει το 7ο σερί πρωτάθλημα, λέγαμε πέρυσι ότι με το 6ο θα ξεπεράσουμε και τον θρύλο των πέντε σερί, τώρα θα πρέπει να ξεπεράσουμε τα πάντα για να πάρουμε το 7ο. Αυτή η ομάδα έχει κάνει εκπληκτικά πράγματα τα τελευταία χρόνια, θα πρέπει να ξεπεράσουμε ακόμη κι αυτά για να πάρουμε το 7ο σερί scudetto».

Τέλος, ο Αλέγκρι έστρεψε την προσοχή του στο ματς της Τρίτης με τον Ολυμπιακό για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League, λέγοντας: «Χρειαζόμασταν μια νίκη σαν την αποψινή, με μια νίκη που θα ερχόταν μέσω της... πείνας μας για αυτή και χωρίς να δεχθούμε γκολ. Μιλάτε όλοι για μια Γιουβέντους πιο επιθετική και όμορφη, είναι αλήθεια αυτό, αλλά ματς σαν το αποψινό τα νικάς αν αμυνθείς σωστά. Τώρα στρέφουμε την προσοχή μας στο ματς της Τρίτης με τον Ολυμπιακό, όπου θα παίξουμε για τον πρώτο, χρονικά, στόχο της σεζόν. Την πρόκριση στα νοκ άουτ του Champions League».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου