24 Δεκ 2017

Οι καλύτεροι, οι χειρότεροι και ποιος δείχνει να χάνει τη θέση του αν ο Αλέγκρι καθιερώσει το 4-3-3

Η Gazzetta dello Sport επέλεξε τους καλύτερους (Top) και τους χειρότερους (Flop) της Γιουβέντους στη χθεσινή νίκη επί της Ρόμα.

Ας δούμε ποιες ήταν οι επιλογές της εφημερίδας και τι έγραψε για τον καθένα...

Top - Πιάνιτς: Ο πιο βελτιωμένος ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους σε σχέση με την περσινή σεζόν, ο Βόσνιος επιβεβαιώνει ότι είναι ο καλύτερος χαφ της Serie A. Το σύστημα με τους τρεις χαφ και την παρουσία του Ματουιντί τον βοηθάνε, έτσι μπορεί να εναλλάσσει το κοντινό παιχνίδι με τις μεγάλες μπαλιές, κουμαντάροντας ιδανικά το παιχνίδι. Δίνει πολλή ποιότητα και αν το επίπεδο του είναι σταθερά αυτό πλέον, δεν υπάρχουν πολλοί στην Ευρώπη σαν κι αυτόν.

Flop - Ιγκουαΐν: Ενας όπως ο Γκονσάλο κρίνεται πάντα με βάση το πόσο ψυχρός είναι μπροστά στην αντίπαλη εστία, γιατί εκεί πρέπει να κάνει τη διαφορά. Αυτή τη φορά δεν την έκανε επομένως, αφού έχασε δύο καθαρές ευκαιρίες για γκολ, οι οποίες θα μπορούσαν να είχαν καθαρίσει νωρίτερα το ματς και να είχε αποφευχθεί το άγχος στο τέλος. Ειδικά το πρώτο του λάθος, μπροστά στον Αλισον, χρειάζεται... εκδίκηση.

Top - Σέζνι και άμυνα: Οι συνεχόμενοι αγώνες χωρίς να δεχθεί γκολ η Γιούβε είναι οκτώ πλέον. Ο Αλέγκρι βρήκε την λύση με τους τρεις παίκτες στο κέντρο και η ομάδα είναι πολύ πιο συμπαγής πια. Το να δημιουργήσει ευκαιρίες ο αντίπαλος, τώρα, είναι πολύ πιο περίπλοκο. Ο Σέζνι έκανε την μεγάλη επέμβαση στην ευκαιρία του Σικ στο φινάλε και δείχνει έτοιμος να αντικαταστήσει τον Μπουφόν. Ο Κιελίνι δεν επέτρεψε τίποτα σε κανέναν, ο Μπενάτια έκανε αυτό το μεγάλο λάθος στο τέλος αλλά η απόδοση του συνολικά ήταν εκπληκτική. Σε εμφανή άνοδο και ο Αλεξ Σάντρο.


Flop - Ντιμπάλα: Είναι παράδοξο, με δεδομένο ότι ο Πάουλο έμεινε στον πάγκο και στα 95 λεπτά. Η αλήθεια είναι ότι αυτή την στιγμή ο Μάντζουκιτς, ο οποίος ήταν και χθες καθοριστικός, με 13 ράμματα στη γάμπα είναι πιο λειτουργικός από τον απολύτως υγιή Αργεντίνο. Οταν ένας παίκτης μεγάλης κλάσης είναι στον πάγκο, είναι κάτι προσωρινό. Δεν θα είναι εύκολο για τον Αλέγκρι, όμως, να βρει θέση στον Ντιμπάλα σε αυτό το 4-3-3, αν το καθιερώσει. Εκτός κι αν αφήσει έξω τον Ιγκουαΐν...

Top - Ματουιντί: Μπορεί να είναι τυχαίο, αλλά όταν οι κράμπες τον έβγαλαν από το ματς, ήρθε το καλύτερο διάστημα της Ρόμα στο ματς και το άγχος για τη Γιουβέντους στο φινάλε. Απίστευτος στο πρέσινγκ με ένα συνεχές τρέξιμο που δεν έχει κανείς άλλος στη Γιούβε, αφαιρεί από τον Πιάνιτς την... βρώμικη δουλειά που θα έπρεπε να κάνει και του επιτρέπει να αφοσιώνεται μόνο στο δημιουργικό παιχνίδι του.


1 σχόλιο:

  1. 4-3-3 OK, αλλά όχι με τον Μπαρτζάλι δεξί μπακ.., μην τρελαθο΄ύμε κι άλλο.. Είδατε και χθες.., ο Κουαδράδο κάλυπτε εκεί... Γιατί τον εκθέτει τον παίχτη σ αυτή τη θέση που όποτε πάιζι εκεί που ξεφεύγουν όποτε θέλουν οι επιθετικοί της αντίπαλης ομάδας; Ας βάζει τον Κουαδράδο σ αυτή τη θέση.., ίσως αποδειχθεί καλύτερος από αυτούς που έχουμε και που θα πάρουμε... Chris il Capo

    ΑπάντησηΔιαγραφή