29 Δεκ 2017

Συγκινεί ο Μπουφόν: Κάνω πίσω για μην μπλοκάρω την εξέλιξη άλλων, αν με φωνάξουν, ακόμη στα 80 θα ανταποκριθώ

Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν έκανε σαφές αυτό που ουσιαστικά ξέρουν όλοι: Πάντα θα είναι στη διάθεση της Γιουβέντους.

Ο αρχηγός των μπιανκονέρι μετράει αντίστροφα για την αποχώρηση του από την δράση, βάζοντας τέλος σε μια μοναδική καριέρα. Το θέμα, φυσικά, είναι τι θα κάνει από εκεί και πέρα, με τον ίδιο να δηλώνει στην Tuttosport ότι θα είναι για πάντα στη διάθεση της Γιούβε και της Ιταλίας, από όποια θέση χρειαστεί.

«Νιώθω σαν ένας στρατιώτης στη διάθεση της ομάδας μου και της πατρίδας μου. Κατά πάσα πιθανότητα θα αποσυρθώ στο τέλος της σεζόν, θα είμαι όμως πάντα στη διάθεση της Γιουβέντους και της εθνικής ομάδας. Ενας άνθρωπος που είναι 40 ετών έχει την υποχρέωση να κάνει χώρο για τους επόμενους. Ξέρω καλύτερα από τον καθένα ότι μπορεί να μπλοκάρω την εξέλιξη άλλων και αυτό δεν το θέλω, αλλά αν χρειαστούν ποτέ τερματοφύλακα και με φωνάξουν θα ανταποκριθώ στην κλήση ακόμη κι αν είμαι 80 ετών», είπε ο Τζίτζι, ο οποίος είπε το εξής για τη Γιούβε...


«Το μυστικό της Γιουβέντους είναι ότι πρόκειται για ένα κλαμπ με αξίες που μεταδίδονται στους επόμενους. Ολα αυτά αρχίζουν από την ιδιοκτησία, δηλαδή από την οικογένεια Ανιέλι, από τον τρόπο που βλέπουν τη ζωή, τη δουλειά και το σπορ. Οι πρώτοι μου μήνες στη Γιούβε ήταν φανταστικοί, ήρθα το 2001 από την Πάρμα και τους πρώτους μήνες, καθώς ανακάλυπτα το νέο περιβάλλον, ένιωθα ότι ζούσα σε άλλο κόσμο. Εδώ όλα γίνονται με απόλυτο επαγγελματισμό και αυτό είναι, στην τελική, που σε κάνει να βελτιώνεσαι».


1 σχόλιο: