25 Ιαν 2018

Οσο καιρό είναι ο Αλέγκρι στη Γιούβε δεν έχει κάνει ποτέ αυτά…

Τα νέα παράπονα του Μαουρίτσιο Σάρι, για τις ώρες που παίζει η κάθε ομάδα πλέον, δίνουν έξτρα πόντους στον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Ο προπονητής της Νάπολι κάνει πολύ καλή δουλειά στην ομάδα του αλλά κάνει και πολύ κακό στον εαυτό του με την συμπεριφορά του και τα συνεχή παράπονα του ή τις δικαιολογίες του. Το κακό, μάλιστα, είναι ότι μπορεί να γίνει και προσβλητικός για να πει αυτά που θέλει, δείχνοντας ένα προφίλ που δεν αρέσει ή που μπορεί και να τον αδικεί.

Αυτός που σίγουρα δεν αδικεί τον εαυτό του και σίγουρα δεν μειώνει τη Γιουβέντους με την συμπεριφορά του, είναι ο Αλέγκρι. Σε μια εποχή που βλέπουμε προπονητές να τσακώνονται για το ποιος ξοδεύει περισσότερα για μεταγραφές, προπονητές να τσακώνονται για το ποιος είναι καλύτερος, προπονητές να έχουν παράπονα για τη διαιτησία, την ατυχία, το πρόγραμμα των αγώνων και ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς, ο προπονητής της Γιουβέντους αδιαφορεί για όλα αυτά.

Ο Αλέγκρι έχει αναγνωριστεί από όλους πια, εντός και εκτός Ιταλίας, για την δουλειά του και την αξία του. Του έχουν δοθεί τα εύσημα για το πώς αποφεύγει πάντα να περιαυτολογήσει και προτιμά να δίνει όλα τα μπράβο στους παίκτες του και στη διοίκηση αφήνοντας στην άκρη τον ίδιο. Του έχουν αποδώσει τον τίτλο του καλύτερου προπονητή σε ό,τι αφορά το πώς διαχειρίζεται το ρόστερ του ή τους ποδοσφαιριστές που έρχονται στην ομάδα ή δεν είναι σε καλή κατάσταση.


Σωστά όλα αυτά, αλλά θα πρέπει να επισημανθεί και κάτι άλλο για τον τύπο Αλέγκρι: Σε σχεδόν τέσσερα χρόνια στη Γιουβέντους, ο Μαξ δεν έχει μπει ποτέ στη διαδικασία να τσακωθεί με κανέναν. Αδιαφορεί παντελώς για όλα αυτά, δεν μπαίνει στη διαδικασία να το παίξει σταρ, δεν έχει το ψώνιο να προβάλει τα επιτεύγματα του, δεν έχει νιώσει την ανάγκη να ψάξει εκ των προτέρων δικαιολογίες για ενδεχόμενη αποτυχία. Δεν έχει κάνει τίποτα απ' όλα αυτά...

Τους έχει γραμμένους όλους και ασχολείται μόνο με το πώς θα κάνει τη δουλειά του: Να παίρνει κούπες.


1 σχόλιο:

  1. Είχα ξαναπεί παλιότερα εδώ και όντας αρνητικός στον ερχομό του Μαξ στη Γιουβε, πως ελπίζω ο Μαξ να βγει για μας ότι είχε βγει ο Αντσελότι για την Μίλαν. Εμένα με έχει κερδίσει, όχι πως είμαι ευχαριστημένος στο 100% αλλά είμαι ευχαριστημένος σαφώς. Με ξεπερνάει και με τρελαίνει όμως ρε παιδιά κάθε φορά που κάνει αλλαγή και βάζει από όσους έχει στον πάγκο τους πιο άμπαλους !! forza juve

    ΑπάντησηΔιαγραφή