2 Ιαν 2018

«Πιθανώς σε άλλες ομάδες να είναι πιο διασκεδαστικό από τη Γιουβέντους αλλά…»

Ο Τζίτζι Μπουφόν μίλησε στη Gazzetta dello Sport και εξήγησε πολύ ωραία τι σημαίνει Γιουβέντους.

Ο αρχηγός της Κυρίας είναι πάντα απολαυστικός στις δηλώσεις του. Ετσι ήταν και τώρα.

Για το γεγονός ότι είναι 17 χρόνια στη Γιουβέντους: «Το να μείνεις τόσα πολλά χρόνια στη Γιούβε δεν είναι για όλους γιατί είναι κουραστικό, αλλά σε σφυρηλατεί. Πιθανώς σε άλλες ομάδες να είναι πιο διασκεδαστικό αλλά λιγότερο επιτυχημένο. Το να πρέπει να νικάς συνεχώς είναι εξαιρετικά περίπλοκο. Κοντεύω να συμπληρώσω 2.500 συνεχόμενες μέρες, στις οποίες ξυπνάω και σκέφτομαι: "Πρέπει να νικήσω". Σε πνευματικό επίπεδο είναι φοβερό όλο αυτό».

Για το πώς τον έχει επηρεάσει η Γιουβέντους: «Το σύστημα Γιούβε μου άλλαξε εντελώς τη ζωή, άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμουν τη δουλειά και την πορεία που πρέπει να κάνεις για να επιτευχθούν οι στόχοι. Είναι ο τρόπος σκέψης της Γιουβέντους και μου έκανε μόνο καλό. Αυτό το κλαμπ είναι διαφορετικό από τα άλλα γιατί τις τελευταίες δεκαετίες στην Ιταλία και στην Ευρώπη είχε πάντα ισορροπία και συνδύαζε τα αγωνιστικά αποτελέσματα με τα οικονομικά».


Για τον ανταγωνισμό: «Οποτε μπορώ, κάνω πίσω για να παίξουν άλλοι γιατί μου αρέσει και πιστεύω στο γκρουπ. Δεν ήταν εύκολο, αλλά με την πάροδο των χρόνων αναπτύσσει κανείς ένα είδος ευαισθησίας... Μερικές φορές ζω με ανησυχία».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου