10 Ιαν 2018

Το εντυπωσιακό οικονομικό επίτευγμα του Allianz Stadium σε 19 αγώνες σε σύγκριση με το γήπεδο του Μιλάνου σε 38 αναμετρήσεις

Η διαφορά που υπάρχει αυτή την στιγμή ανάμεσα στη Γιουβέντους και τις ομάδες από το Μιλάνο φαίνεται και από μια... προσπέραση του Allianz Stadium.

Οπως διαβάσαμε στο έγκυρο Calcio & Finanza, για πρώτη φορά το νέο γήπεδο της Γιούβε ξεπέρασε σε έσοδα το Σαν Σίρο ή Τζουζέπε Μεάτσα, σε ό,τι αφορά το εμπορικό κομμάτι του.

Πρόκειται για επίτευγμα που λέει πολλά, αν υπολογίσουμε ότι το γήπεδο των μπιανκονέρι χρησιμοποιείται τις μισές φορές από αυτό το Μεάτσα, αφού στο Μιλάνο κάθε εβδομάδα μία από τις δύο ομάδες παίζει εντός έδρας.


Συγκεκριμένα, αναφέρουν τα στοιχεία που δημοσίευσε το Calcio & Finanza, το Σαν Σίρο είχε για την σεζόν 2016-17 έσοδα ύψους 13,86 εκατ. ευρώ, επαναλαμβάνουμε υπολογίζοντας 38 αγώνες (19 εντός η Μίλαν, 19 εντός η Ιντερ), ενώ το Allianz Stadium έφτασε στα 15,7. Πρόκειται για λεφτά, τα οποία προκύπτουν από το Stadium Tour, τις επισκέψεις στο Μουσείο και διάφορες άλλες πρωτοβουλίες που πήρε η Γιουβέντους για τους οπαδούς την ημέρα των αγώνων (όχι από τα καταστήματα που υπάρχουν στον χώρο κλπ.).


7 σχόλια:

  1. Είπαμε... Είναι μικρό το γήπεδο. Η Γιουβε ήθελε ένα γήπεδο 150,000 θέσεων να είναι γεμάτο 3-4 αγώνες τον χρόνο με άλλες μεγάλες ομάδες στο τσάμπιονς λιγκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 150.000 θέσεων; Εντάξει, κόψε μερικές δεκάδες χιλιάδες! Forza Juve!

      Διαγραφή
  2. Famiglia Bianconera μάλλον δεν κατάλαβες ότι ειρωνεύομαι αυτούς που λένε μικρό το γήπεδο της Γιουβε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, μάλλον δεν το πιάσαμε. Για την κουβέντα όμως, θεωρούμε πως το γήπεδο έπρεπε κανα κάπου στις 50 χιλιάδες.

      Διαγραφή
  3. 41 χιλιάρικα με 50 χιλιάρικα είναι πολύ μικρή η διαφορά για το "μάτι" (γιατί το μάτι μας νοιάζει όχι η εξυπηρέτηση περισσότερων πελατών). Αυτή η διαφορά όμως ίσως έκανε κακό στο μάτι γιατί δεν θα γέμιζε στους μισούς αγώνες. Το Τορίνο πληθυσμιακά είναι για γήπεδο 40 χιλιάδων και μάλιστα οριακά, είτε έπαιζε εκεί η Γιουβε είτε η Ρεάλ είτε η... Μπόκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχεις δίκιο. Τα διαρκείας είναι γύρω στις 30.000. Βγάζουμε τους φιλοξενούμενους και τα εισιτήρια στα κλαμπ, δε μένουν ούτε 5-6.000 προς διάθεση.

      Όποτε με 10.000 παραπάνω θα γίνονταν ωραιότερα πράγματα σε ό,τι αφορά την εξυπηρέτηση και τις τιμές.

      Το Τορίνο έχει 1 εκατομμύριο πληθυσμό. Μια χαρά για να γεμίζει ένα τέτοιο γήπεδο.

      Διαγραφή
  4. Το 5-6 χιλιάδες που γράφεις δεν είναι μόνο του για να μοιάζει "μικρό". Είναι συνέχεια του υπολοίπου 35.000. Οι 35.000 δεν είναι αυτόφωτοι αλλά μέρος εκείνου του συνόλου που σταθερά ενδιαφέρεται να πάει στο γήπεδο. Έχει αποδειχτεί ότι αυτή είναι η δυναμική της πόλης (όχι της ομάδας). Και σίγουρα η Γιουβε έκανε έρευνα πριν το φτιάξει. Η δική μου άποψη είναι ότι με 10.οοο παραπάνω, θα είχε πολλά ματς με το 1/4 του γηπέδου άδειο. Τέλος πάντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή