10 Ιαν 2018

Η Γιουβέντους των 20 αγωνιστικών μέσα από τους αριθμούς

Με αφορμή τη διακοπή του πρωταθλήματος η Γιουβέντους συγκέντρωσε όλους τους αριθμούς των μέχρι τώρα επιδόσεων της.

Μετά τις πρώτες 20 αγωνιστικές οι μπιανκονέρι έχουν συγκεντρώσει 50 βαθμούς, πράγμα που σημαίνει ότι πάνε καλύτερα από πέρυσι και μόνο δύο φορές είχαν καλύτερη επίδοση στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο (2005-6 και 2013-14). Αποτελέσματα που προκύπτουν από τη δουλειά που γίνεται σε επίθεση και άμυνα.

Σε ό,τι αφορά την επίθεση, η Γιουβέντους έχει δημιουργήσει 242 ευκαιρίες και έχει 335 τελικές, με τις 128 από αυτές να είναι εντός εστίας. Οσο για τα 49 γκολ που έχει βάλει η ομάδα σε 20 ματς (ποσοστό αποτελεσματικότητας 19,8%), αποτελούν ισοφάριση του ρεκόρ από την σεζόν 2013-14.

Η Γιούβε έγινε η πρώτη ιταλική ομάδα που σκόραρε σε 24 σερί εκτός έδρας αγώνες πρωταθλήματος ενώ αναλύοντας τα γκολ βλέπουμε ότι τα τρία είναι από φάουλ και εννιά είναι εκτός περιοχής (περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα), με 13 διαφορετικούς σκόρερ (μόνο η Ουντινέζε έχει επίσης τόσους). Η Γιουβέντους σκοράρει πολύ τόσο στο ξεκίνημα των αγώνων (17 γκολ στο πρώτο 30λεπτο) όσο και στην επανάληψη (28 γκολ στο δεύτερο ημίχρονο), αμφότερες οι επιδόσεις οι καλύτερες του φετινού πρωταθλήματος.


Συνολικά η Γιουβέντους έχει το προβάδισμα σε 1.006 λεπτά στο φετινό πρωτάθλημα, επίσης καλύτερη επίδοση σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη ομάδα.

Σε ό,τι αφορά -τώρα- την άμυνα, οι μπιανκονέρι δεν δέχθηκαν γκολ σε 11 από τους 20 αγώνες, περισσότερα ματς από οποιονδήποτε άλλο, με τους Μπουφόν και Σέζνι να έχουν κάνει συνολικά 34 αποκρούσεις. Η Γιουβέντους συνολικά ήταν πίσω στο σκορ για 162 λεπτά, λιγότερα σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη ομάδα της Serie A, ενώ είναι και η ομάδα που έχει δεχθεί τα λιγότερα γκολ στο τελευταίο 15λεπτο των αγώνων (μόνο ένα).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου