18 Ιαν 2018

Τι μπορεί να συμβεί στη Μίλαν αν δεν καλυφθεί το δάνειο των 303 εκατ. ευρώ

Διαβάστε πώς μπορεί να εξελιχθούν τα πράγματα για τη Μίλαν σε διοικητικό επίπεδο μέσα στο 2018.

Οι ροσονέρι άλλαξαν τον περσινό Απρίλιο χέρια, με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι να πουλάει στον Κινέζο Γιόνγκχονγκ Λι. Το πρόβλημα είναι ότι για να γίνει η αφορά και για να κινηθεί η ομάδα στα μεταγραφικά χρειάστηκε ένα δάνειο 303 εκατ. ευρώ από το αμερικάνικο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα Elliott Management, εκπρόσωπος του οποίου μίλησε για το θέμα.

Συγκεκριμένα, ο Πάολο Σκαρόνι, μέλος του Δ.Σ. της Μίλαν και εκπρόσωπος του Elliott Management, μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό της Λομβαρδίας για την προσπάθεια των ροσονέρι να ξεπληρώσουν -βάσει της σχετικής συμφωνίας- ως τον Οκτώβριο του '18 το δάνειο, εξηγώντας τι θα γίνει αν δεν καταστεί εφικτό κάτι τέτοιο.

«Δεν ξέρω αν η Μίλαν θα βρει τα λεφτά για να ξεπληρώσει το δάνειο. Αυτό είναι θέμα με το οποίο ασχολούνται ο Γιόνγκχονγκ Λι και ο Μάρκο Φασόνε. Θεωρητικά όλα είναι πιθανά, αλλά δεν μπορώ να πω αυτή την στιγμή σε ποιο σημείο βρίσκονται», είπε αρχικά ο Σκαρόνι και συμπλήρωσε...


«Δεν νομίζω ότι ο chief του Elliott Management, Γκόρντον Σίνγκερ, θέλει να γίνε πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας. Υπήρχε μια σειρά εγγυήσεων για το δάνειο, αν επομένως η Μίλαν δεν ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της, το Elliott Management θα γίνει ο ιδιοκτήτης της Μίλαν και θα προσπαθήσει να πάρει πίσω τα χρήματα του. Πώς; Βγάζοντας σε... δημοπρασία τις μετοχές του κλαμπ και πουλώντας σε αυτόν που θα προσφέρει τα περισσότερα. Τα 303 εκατ. ευρώ από αυτό το ποσό θα πάνε στο Elliott Management και τα υπόλοιπα στον Γιόνγκχονγκ Λι».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου