18 Ιαν 2018

Ο Μαρότα βρήκε ρόλο στον Μπουφόν και μίλησε για τις περιπτώσεις Μαρκίζιο-Τσαν

Ο Μπέπε Μαρότα αναφέρθηκε σε αρκετά θέματα, μέχρι και στον κατάλληλο ρόλο για τον Τζίτζι Μπουφόν όταν βάλει τέλος στην τεράστια καριέρα του, μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι.

Ο γενικός διευθυντής της Γιουβέντους ήταν στο στούντιο του Sky Italia αργά το βράδυ της Τετάρτης και αναφέρθηκε σε μια σειρά από θέματα που αφορούν την πορεία του όλα αυτά τα χρόνια στο ποδόσφαιρο. Εμείς απομονώσαμε τα κυριότερα από όσα είπε για τους μπιανκονέρι...

Για τον Εμρέ Τσαν: «Είναι ένας ποδοσφαιριστής που μένει ελεύθερος στις 30 Ιουνίου και εμείς, με βάση το νόμο, έχουμε πλέον το δικαίωμα να μιλήσουμε μαζί του. Το έχουμε κάνει αυτό και θα το ξανακάνουμε, γνωρίζοντας ότι ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Δεν ξέρουμε αν ο ποδοσφαιριστής θέλει ενδεχομένως ακόμη και να ανανεώσει το  συμβόλαιο του με τη Λίβερπουλ. Σίγουρα είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής, πολύ καλή ευκαιρία και μπορώ μόνο να πω ότι θα κάνουμε τα πάντα για να τον αποκτήσουμε».

Για τον Μαρκίζιο: «Είναι ένας σημαντικός ποδοσφαιριστής, είχε αυτό τον σοβαρό τραυματισμό, αλλά εμείς πρέπει να διαχειριζόμαστε μια ομάδα που δεν αποτελείται μόνο από 11 ποδοσφαιριστές. Είναι φυσιολογικό, επομένως, να προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα ρόστερ όπου θα υπάρχει ανταγωνισμός, κάτι άλλωστε που ήταν και ένα από τα χαρακτηριστικά που μας οδήγησαν στις νίκες αυτά τα χρόνια. Εγώ πιστεύω ότι τόσο ο Μαρκίζιο όσο και ο Εμρέ Τσαν θα είναι μια χαρά στο κέντρο της Γιουβέντους».

Για τον λόγο που επιλέχθηκε ο Αλέγκρι μετά τον Κόντε: «Ηταν μια δύσκολη στιγμή με την λύση του συμβολαίου του Κόντε στη δεύτερη μέρα της προετοιμασίας. Ο Αλέγκρι ήταν το κατάλληλο προφίλ για αυτή τη θέση και όσο γρήγοροι ήμασταν στην αντίδραση μας μετά την αποχώρηση του Κόντε, άλλο τόσο ήμασταν και τυχεροί επειδή ο Μαξ ήταν ελεύθερος».

Για τον Ντιμπάλα: «Κινηθήκαμε πιο γρήγορα από όλους για την απόκτηση του και από εκείνη την στιγμή άρχισε η διαδικασία της αξιοποίησης. Είναι νέος και τον περιμένουμε, μέχρι στιγμής μας έχει συνηθίσει να κάνει εκπληκτικά πράγματα, οπότε όποτε κάνει νορμάλ νομίζουμε ότι είναι κακός. Θα μας χαρίσει μεγάλες χαρές στο μέλλον. Ο Ντιμπάλα θα παραμείνει στη Γιουβέντους. Εμείς πουλάμε μόνο τους ποδοσφαιριστές που ζητάνε να φύγουν».


Για το αν ο Μπουφόν είναι ο κατάλληλος για το μέλλον της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας: «Στα τελευταία 30 χρόνια παραιτήθηκαν μόνο δύο πρόεδροι ομοσπονδίας: Αμπέτε και Ταβέκιο. Γιατί; Επειδή δεν επιτεύχθηκαν οι στόχοι της εθνικής ομάδας. Πρέπει να ξαναβάλουμε στο κέντρο της σκηνής την μπάλα, η εθνική ομάδα αντιπροσωπεύει την χώρα μας και πρέπει να την αξιοποιήσουμε και να τη βοηθήσουμε επιλέγοντας ανταγωνιστικές προσωπικότητες, ιδανικά προφίλ. Ο Μπουφόν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό, έχοντας αυτονομία σε σχέση με τις επιτροπές της ομοσπονδίας. Οταν ο Τζίτζι αποσυρθεί θα είναι ο κατάλληλος άνθρωπος».

Για το αν θα παραμείνουν αυτός και ο Φάμπιο Παράτιτσι: «Αυτό που μετράει είναι η σχέση που έχεις με τη διοίκηση, με τον πρόεδρο. Με τον Αντρέα Ανιέλι έχουμε μια άψογη σχέση, οπότε πιστεύω ότι θα συνεχίσω για όσο το θέλει ο ίδιος. Αυτό πιστεύω και για τον Παράτιτσι. Ο Φάμπιο είναι δεμένος με τη Γιουβέντους, με μένα, με τον πρόεδρο, με τον Πάβελ, με όλους. Είναι πολύ σημαντικό το πνεύμα με το οποίο προχωράμε καθημερινά, ο τρόπος δουλειάς που μας έχει χαρίσει τόσες ικανοποιήσεις».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου