7 Ιαν 2018

Ο Αλέγκρι, παρουσία του Πίρλο, απάντησε γιατί τον έδιωξε από τη Μίλαν

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις για το VAR μετά το χθεσινό ματς, με αποτέλεσμα να υπενθυμίσει σε όλους το ματς με την Αταλάντα στο Μπέργκαμο.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής της Γιουβέντους στο Sky Italia, στο στούντιο του οποίου βρίσκονταν και οι Αντρέα Πίρλο και Μάσιμο Αμπροζίνι.

- Να μιλήσουμε για το πέναλτι ή για το γιατί έδιωξες τον Πίρλο από την Μίλαν;
«Χαιρετώ τον Αντρέα, έλα τώρα, έκανε εκπληκτικά χρόνια στη Γιουβέντους και συνυπήρξαμε κι εκεί. Ηταν ένας περίεργος χρόνος εκείνος στη Μίλαν, ένα χρόνο μετά σταμάτησαν όλοι οι μεγάλοι. Ηθελα να βάλω τον Αμπροζίνι να παίξει αλλά μετά του είπα να σταματήσει (γελάει)».

- Αν ήσουν στη θέση του διαιτητή θα πήγαινες στο VAR για το χέρι του Μπερναρντέσκι;
«Δεν μιλάω για τους διαιτητές. Στο Μπέργκαμο εξέφρασα κάποιους προβληματισμούς μου για το VAR και όλοι μου επιτέθηκαν. Τώρα, σιγά-σιγά, όλοι λένε αυτά που έλεγα εγώ τότε... Πριν λίγες μέρες έκαναν πολεμική για το φάουλ του Κεντίρα, θα πάμε να βλέπουμε και τα φάουλ που γίνονται στα πλάγια του κέντρου τώρα; Οι διαιτητές είναι καλοί, το VAR θα μάθουν να το χρησιμοποιούν σε φάσεις που πρέπει. Δεν ήταν εύκολο ματς απόψε, σε ένα γήπεδο μικρότερο από τα υπόλοιπα, πρέπει να βρεις χώρους και είναι δύσκολο. Δεν αντιδρούσαμε όπως έπρεπε στις δεύτερες μπάλες, κινδυνεύαμε στο πρώτο ημίχρονο γιατί ο Ματουιντί έκανε τον επιθετικό και ο Αλεξ Σάντρο έπαιζε ψηλά. Οι φάσεις υπήρξαν καθοριστικές».

- Υπάρχει κούραση;
«Η Κάλιαρι ήταν πολύ καλή. Σε τεχνικό επίπεδο κάναμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο, αν και κάναμε κάποια λάθη. Ηταν το 12ο ματς ενός σημαντικού κύκλου αγώνων και έχουμε 11 νίκες ενώ είμαστε μέσα σε όλους τους στόχους. Απόψε έπρεπε να νικήσουμε, αν και ήταν ένα κακό ματς».

- Τι περίμενες από τους Μάντζουκιτς και Ντάγκλας Κόστα;
«Ηθελα να απλώσω την ομάδα στο γήπεδο. Τον Μπερναρντέσκι τον έβαλα πιο κεντρικά με τον Ιγκουαΐν μόνο με τον Τσεπιτέλι. Ο Μάντζουκιτς βοήθησε σε αυτό».

- Πώς είναι οι Ντιμπάλα και Κεντίρα;
«Ο Κεντίρα δέχθηκε ένα χτύπημα στο κεφάλι, ο Πάουλο θα δούμε πώς είναι. Υπάρχει η διακοπή τώρα αλλά είναι μυικό πρόβλημα. Είχε ανοιχτό γήπεδο στη φάση του τραυματισμού, ήταν καλός απόψε. Τώρα υπάρχει η διακοπή, θα ξεκουραστεί».


- Με την Τορίνο ήσασαν εκπληκτικοί αλλά μιλάνε μόνο για το VAR...
«Λυπάμαι. Το VAR τελικά έχει αυξήσει την πολεμική, θα πρέπει να γίνουν ξεκάθαρα αρκετά πράγματα για την επόμενη σεζόν».

- Για το χέρι θα πρέπει να αλλάξει ο κανονισμός...
«Οχι, αλλά για τα οφσάιντ υπάρχει μεγάλη σύγχυση. Οι διαιτητές τα πάνε καλά. Στα γκολ πρέπει να αποφασίζει ο διαιτητής, πόσες τέτοιες φάσεις υπάρχουν; Το VAR, όπως έλεγα πάντα, είναι ένα σημαντικό εργαλείο και θα πρέπει να βελτιώνουν την χρήση του».

- Παίξατε με ένταση, μπράβο σου επειδή κρατάς ψηλά την θέληση για νίκη. Θα πάρουν περισσότερες μέρες ρεπό;
«Ξέρετε πόσες θα δώσω τώρα; Εννιά».

- Στο ντέρμπι με την Τορίνο ήσασταν εκπληκτικοί και απόψε είχατε ένταση ως το τέλος, ήσασταν έτοιμοι για θυσίες στο γήπεδο. Πώς το καταφέρνετε αυτό;
«Είναι το DNA της Γιουβέντους το οποίο υπάρχει και θα υπάρχει για πολλά χρόνια. Υπάρχει θέληση για νίκη, μετά ξεχνάμε τις νίκες και συνεχίζουμε. Μπορείς να γράψεις ιστορία με το πρωτάθλημα, το κύπελλο και ίσως το Champions League. Εχω ένα σημαντικό ρόστερ στη διάθεση μου, άλλαξα έξι παίκτες στην 11άδα σε σχέση με την Τετάρτη. Υπάρχει μεγάλη διάθεση από όλους και σεβασμός. Χρειάζεται καρδιά και διάθεση».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου