28 Ιαν 2018

Το ξεχωριστό κείμενο της ομάδας για τον Τζανλουίτζι Μπουφόν

Η Γιουβέντους ευχήθηκε στον Τζανλουίτζι Μπουφόν υπενθυμίζοντας του όσα έχει πετύχει στην καριέρα του.

Λίγα λεπτά μετά τις 00:00, αφού πλέον ήμασταν στην 28η Ιανουαρίου, οι μπιανκονέρι μέσω της ιστοσελίδας τους έδωσαν πιο γρήγορα από ποτέ τις ευχές τους στον αρχηγό, μέσω ενός κειμένου-αναδρομής στην πορεία του.

«Δεν είναι δεδομένο ότι θα γιορτάσουμε αυτή τη μέρα χωρίς να σου πούμε κάτι που ήδη έχει ειπωθεί για σένα. Πέραν αυτού, αυτό που σε δένει με τη Γιούβε είναι η ιστορίας μας ζωής και ειδικά σήμερα που σβήνεις 40 κεράκια, είναι σχεδόν αυθόρμητο το να κοιτάξεις πίσω στο χρόνο...

Ησουν ένα παιδί και είχες μακρύ μαλλί, όταν ήρθες για πρώτη φορά στο Τορίνο το 2001. Ησουν ο Τζανλουίτζι Μπουφόν, ένα σπουδαίο ταλέντο του ιταλικού ποδοσφαίρου και έγινες ο Super Gigi. Γιατί οι επεμβάσεις σου, οι πανηγυρισμοί σου, η κλάση σου, έγιναν όπως εσύ, ένα σύμβολο, και μαζί με σένα ξεπερνούν τα όρια του ρόλου σου και ενδεχομένως του ίδιου του ποδοσφαίρου.

Οι αποκρούσεις σου έχουν γίνει μνημεία και ο καθένας έχει στην καρδιά του κάποια. Μπορεί να είναι αυτή στο πέναλτι του Φίγκο στον ημιτελικό του Champions League το 2003 κόντρα στη Ρεάλ, ή αυτή με την ατζούρα φανέλα στην κεφαλιά του Ζιντάν στον τελικό του Μουντιάλ 2006, ή ίσως μία από τις πολλές που έκανες στα γήπεδα της Serie B, την οποία ήθελες να ζήσεις μαζί μας, όπως εκείνη η εκπληκτική διπλή επέμβαση σου κόντρα στη Μπολόνια στο Ολίμπικο του Τορίνο.


Οταν ήρθες στη Γιούβε ήσουν ήδη μεγάλος παίκτης, αλλά εδώ έγινες θρύλος, ένα κεφάλο για όλο το ποδόσφαιρο και το σπορ, ένα παράδειγμα, εντός και εκτός γηπέδου, δύναμης και θέλησης, δεσμού με τη φανέλα, ενθουσιασμού και απόδειξης του τι σημαίνει να είσαι αρχηγός και επαγγελματίας.

Δεν είναι λόγια της περίστασης, είναι λόγια που έχουν πει οι συμπαίκτες σου, αυτοί που κάθε μέρα έχουν το προνόμιο να δουλεύουν και να βελτιώνονται στο πλευρό σου. Και είναι με αυτούς, όπως και με όλους τους τιφόζι μπιανκονέρι, όλους τους ποδοσφαιρόφιλους και όσους αγαπάνε τα σπορ, που θα ενωθούμε για να σου ευχηθούμε για τα γενέθλια σου».


2 σχόλια:

  1. Πραγματικά ανατριχιαστικό μήνυμα για τον κορυφαίο των κορυφαίων. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΖΙΤΖΙ. ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπουφόν και μετά Άλεξ και Σιρέα κύριοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή