16 Ιαν 2018

Δε θα είναι τελικά τόσο μεγάλη έκπληξη αν πάρουν στον Αλέγκρι αυτόν τον παίχτη

Η Γιουβέντους, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Σαββάτου, φέρεται να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο απόκτησης βορειοκορεάτη ποδοσφαιριστή. Αυτή η είδηση δεν είναι τόσο ξαφνική όσο φαίνεται.

Και εμείς σας είχαμε ενημερώσει μήνες πριν. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από το σήμερα προς τα πίσω. Οι εποχές, λοιπόν, αλλάζουν και το marketing είναι ζωτικής σημασίας για τα ποδοσφαιρικά κλαμπ, ειδικά όταν μιλάμε για μια μεγάλη ήπειρο όπως η Ασία. Σε αυτό το πλαίσιο  ακούμε και διαβάζουμε ότι η Γιούβε σκέφτεται να προχωρήσει στην απόκτηση του Κβανγκ-Σονγκ Χαν.

Είναι 19 ετών, βορειοκορεάτης, επιθετικός, ανήκει στην Κάλιαρι και έχει παραχωρηθεί δανεικός στην Περούτζια, με τα ιταλικά ΜΜΕ λένε ξεκάθαρα, τουλάχιστον, ότι ενδεχόμενη απόκτηση του δεν θα οφείλεται 100% στο ταλέντο του -αν και όλοι υποστηρίζουν ότι έχει όντως ταλέντο- αλλά και στην καταγωγή του, αφού η Γιουβέντους για εμπορικούς λόγους θα ήθελε μια τέτοια κίνηση.

Πάμε λίγο πιο πίσω τώρα...


«Αν η Γιουβέντους παίξει στο Pyongyang Stadium...»


Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι φανατικός οπαδός της Serie A και η Γιουβέντους έχει πολλούς οπαδούς στη Βόρειο Κορέα, σύμφωνα με Ιταλό γερουσιαστή. Η είδηση είχε γραφτεί τον Απρίλιο του 2017.

Ο Αντόνιο Ράτσι, για τον οποίο ο λόγος, επέστρεψε από το ταξίδι του στη Β. Κορέα και τόνισε σε δηλώσεις του ότι ο αμφιλεγόμενος ηγέτης της χώρας παρακολουθεί φανατικά το Καμπιονάτο, λόγω και του συμπατριώτη του, Κιανγκ-Σονγκ Χαν, ο οποίος τότε είχε πετύχει μάλιστα και το πρώτο του γκολ στην Ιταλία με τη φανέλα της Κάλιαρι κόντρα στην Παλέρμο.

«Αν παρακολουθεί ιταλικό ποδόσφαιρο ο Κιμ Γιονγκ Ουν; Φυσικά, ξέρει τα πάντα για τη Serie A και το ΝΒΑ. Αν η Γιουβέντους παίξει στο Pyongyang Stadium, το οποίο χωράει 150.000 θεατές, θα το γεμίσει», είπε σχετικά ο γερουσιαστής Ράτσι (Το σχετικό θέμα εδώ).


Η προτροπή του Κιμ


Λίγους μήνες αργότερα, τον Οκτώβριο του 2017, το forzajuve.gr σάς είχε μεταφέρει μια «περίεργη» είδηση.
Στο σχετικό κείμενο ρωτούσαμε «Πώς θα σας φαινόταν το ενδεχόμενο η Γιουβέντους να κάνει δουλειά με τον… Κιμ Γιονγκ Ουν;».

Το ρεπορτάζ ανέφερε πως ο ηγέτης της Β. Κορέας είναι φανατικός ποδοσφαιρόφιλος και σύμφωνα με τον Ιταλό Γερουσιαστή Αντόνιο Ράτσι, ο οποίος έχει ταξιδέψει στη χώρα και τα έχει πει μαζί του, είναι και φανατικός Γιουβεντίνος!

Στο θέμα ποδόσφαιρο, όπως φαίνεται, ο Κιμ έχει κάνει την σωστή επιλογή, σχολιάζαμε με χιούμορ, και τότε ο Γερουσιαστής Ράτσι θεωρεί ότι θα κάνει σωστή επιλογή και ο Μπέπε Μαρότα αν αποκτήσει ποδοσφαιριστή από την... Β. Κορέα.

«Εχω πει στον Μαρότα ότι θα ήταν ωραίο να έφερνε στη Γιούβε τον βορειοκορεάτη Χαν. Θα έκανε σπουδαία πράγματα, είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Είμαι φίλος του Μπέπε και θα χαιρόμουν πολύ αν έκανε αυτό που του ζήτησα», είχε πεοι ο Ράτσι (Το σχετικό θέμα εδώ).

Το σχόλιό μας έκλεινε λέγοντας πως… ελπίζουμε να μην τον ακούσει ο Μαρότα. Αυτό θα ευχηθούμε και τώρα...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου