3 Ιαν 2018

Τι πραγματικά συμβαίνει με τον τραυματισμό του Μπουφόν και τι λένε τα… κουτσομπολιά για την απουσία του

Την 1η Δεκεμβρίου η Γιουβέντους πήγε στο Σαν Πάολο και νίκησε τη Νάπολι με τον Μπουφόν στο τέρμα. Κι από τότε δεν τον είδαμε ξανά...

Ο αρχηγός των μπιανκονέρι έβγαλε κανονικά το ματς χωρίς κάποιο πρόβλημα αλλά τρεις μέρες μετά, στη νίκη επί του Ολυμπιακού για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League, ήταν στα επίσημα με πολιτικά. Ο λόγος; Ενοχλήσεις στη γάμπα.

Επισήμως αυτός είναι ο λόγος που ο Τζίτζι δεν αγωνίστηκε όχι μόνο κόντρα στους Πειραιώτες αλλά σε κανένα ματς μετά το Σαν Πάολο. Το να έχει ενοχλήσεις, φυσικά, είναι λογικό. Σε όλους τους ποδοσφαιριστές συμβαίνει και αν υπολογίσουμε ότι ο αρχηγός είναι ουσιαστικά 40 ετών, καταλαβαίνουμε ότι η αποθεραπεία του μπορεί να χρειαστεί περισσότερο χρόνο σε σχέση με άλλους.

Είναι, όμως, τόσο δυνατές, τόσο σοβαρές αυτές οι ενοχλήσεις ώστε να κρατούν τον Τζίτζι εκτός δράσης για ένα μήνα; Δεν υπήρξε, άλλωστε, κάποιο ιατρικό δελτίο της Γιουβέντους, όπως συμβαίνει πάντα σε ανάλογες περιπτώσεις, το οποίο να ενημερώνει για τη σοβαρότητα του προβλήματος και για τον χρόνο αποθεραπείας που θα χρειαστεί. Επισήμως, ναι, οι ενοχλήσεις που έχει νιώσει ο αρχηγός είναι τόσο σοβαρές.


Ανεπισήμως πάντως, σαν... κουτσομπολιό ένα πράγμα, η Γιούβε απλά αρχίζει να μαθαίνει να ζει χωρίς τον Μπουφόν. Ο Βόιτσεκ Σέζνι έκανε κάποιες συμμετοχές και όταν ήταν κανονικά διαθέσιμος ο Μπουφόν αλλά η απόδοση του δεν ήταν καλή. Αντιλαμβάνονται όλοι, άλλωστε, ότι η θέση του τερματοφύλακα είναι ιδιαίτερη, είναι αυτή στην οποία ο αγωνιστικός ρυθμός είναι πιο σημαντικός από οποιαδήποτε άλλη.

Ανεπισήμως, επομένως, δεν είναι λίγοι αυτοί που... ψιθυρίζουν ότι ο Τζίτζι -με τη σύμφωνη γνώμη του φυσικά- έχει αρχίσει ήδη να κάνει στην άκρη για να μονιμοποιηθεί σιγά-σιγά κάτω από τα δοκάρια ο Σέζνι και να δείξει έγκαιρα και έγκυρα αν η Γιουβέντους μπορεί ή όχι να υπολογίζει πάνω του για την μετά Μπουφόν εποχή. Εχοντας πάντα δίπλα του, φυσικά, όλο αυτό το διάστημα τον Τζίτζι για ό,τι βοήθεια χρειαστεί.


2 σχόλια:

  1. Ναι, αλλά αν βγάλουν εκτός φόρμας τον Μπουφόν θα πάμε μέχρι Μάη με τον Σέζνι; Όχι ότι δεν είναι καλός αφού με αυτόν θα είμαστε από του χρόνου αλλά φέτος έχουμε ακόμα... Τζίτζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα πονεσουν τα μυαλα μας με τον πολωνο γλυκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή