23 Ιαν 2018

Αλέγκρι: Αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση προς τους εαυτούς μας

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ήταν ικανοποιημένος από τη νίκη της Γιουβέντους επί της Τζένοα, χαρακτήρισε «πρόκληση προς τους εαυτούς μας το να πάρουμε 7ο σερί πρωτάθλημα» και σχολίασε τα παράπονα του Μαουρίτσιο Σάρι.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής των μπιανκονέρι μετά τη νίκη επί των Γενοβέζων.

Για το ματς: «Προς το τέλος του ματς ήμασταν περισσότερο κουρασμένοι και λιγότερο αγχωμένοι για το αποτέλεσμα. Θέλαμε πολύ αυτή τη νίκη και δουλέψαμε πολύ σκληρά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, μετά τις μέρες ξεκούρασης που είχαν οι παίκτες. Ηταν σημαντικό να νικήσουμε για να παραμείνουμε κοντά στη Νάπολι και να ξεκινήσουμε καλά μετά τη διακοπή».

Για την μάχη του τίτλου: «Είναι μια πρόκληση προς τους εαυτούς μας το να κατακτήσουμε το 7ο σερί πρωτάθλημα γιατί κάτι τέτοιο θα είναι παραπάνω κι από θρυλικό. Θα πρέπει, επομένως, να είμαστε καλοί και να περιμένουμε την σωστή στιγμή. Οι παίκτες μου δούλεψαν πολύ σκληρά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και αυτό μας δυσκόλεψε λίγο προς το τέλος του ματς, αλλά είναι θετικό το γεγονός ότι δεν επιτρέψαμε καμία ευκαιρία στην Τζένοα».

Για τα παράπονα του Μαουρίτσιο Σάρι για το πρόγραμμα: «Δεν εξαρτάται από μένα το πότε θα παίξει ο καθένας και δεν πρόκειται να απαντήσω στον Σάρι, ο οποίος θα πρέπει να είναι χαρούμενος για τη νίκη στο Μπέργκαμο και την 1η θέση της βαθμολογίας. Είναι μια όμορφη μονομαχία αυτή με τη Νάπολι, δεν έχω να πω κάτι άλλο. Υπάρχουν οι αρμόδιοι που μπορούν να απαντήσουν σε αυτό, δεν είναι δική μου δουλειά το πρόγραμμα».

Για τον Μπουφόν: «Ο Τζίτζι θα επιστρέψει την επόμενη εβδομάδα, είναι έτοιμος όπως και κάποιοι άλλοι. Ο βασικός είναι ο Μπουφόν, αν και ο Σέζνι κάνει μια πραγματικά σημαντική σεζόν».


Για τον Μάντζουκιτς και τον Ιγκουαΐν: «Ο Μάριο έκανε τέλειο ματς, όπως κι άλλοι. Ο Ιγκουαΐν, για παράδειγμα, έπαιξε επίσης για την ομάδα, θα μπορούσε να σκοράρει αλλά ήταν άτυχος. Το σημαντικό είναι ότι έκανε καλή εμφάνιση για την ομάδα και είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα επιστρέψει στα γκολ».

Για το γεγονός ότι η Γιουβέντους έχει δεχθεί μόνο ένα γκολ στα τελευταία 12 ματς: «Οι αμυντικοί μας κάνουν καλή δουλειά. Υπάρχουν περίοδοι που δύο από τους αμυντικούς που έχουμε θα παίξουν περισσότερο από τους άλλους αλλά το καλό είναι ότι όλοι τους κάνουν καλή δουλειά και φυσικά το γεγονός ότι όλη η ομάδα βοηθάει στην αμυντική φάση. Αν δεν το κάνει, άλλωστε, θα έχουμε πρόβλημα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου