24 Ιαν 2018

Κίνηση τακτικής στους γκολκίπερ ή απλά έτσι ήρθαν τα πράγματα σε μια Γιούβε που δε θέλει ν’ αφήνει τίποτα στην τύχη;

Η επιστροφή του Μπουφόν στη δράση έχει ενδιαφέρον και για την χρονική στιγμή της.

Πριν λίγο καιρό είχαμε γράψει ότι υπάρχουν φήμες, σύμφωνα με τις οποίες ο αρχηγός δεν είναι τόσο σοβαρά τραυματίας για να μείνει σχεδόν δύο μήνες εκτός δράσης, αλλά κατά κάποιο τρόπο δόθηκε χρόνος στον Βόιτσεκ Σέζνι για να πάρει συνεχόμενα ματς και να δείξει αν πρέπει ή όχι να τον εμπιστεύεται η Γιουβέντους. Επισήμως, βέβαια, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε και ποτέ δεν θα μπορούσε να επιβεβαιωθεί, αν υποθέσουμε ότι ισχύει.

Οπως και να έχει, ο Τζίτζι είναι ξανά διαθέσιμος και είναι πάντα ο βασικός των μπιανκονέρι, όπως ξεκαθάρισε και ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Πράγμα που σημαίνει, δηλαδή, ότι στο ματς με την Κιέβο στο Μπεντεγκόντι θα είναι ο Μπουφόν κάτω από τα δοκάρια. Καλό ή κακό για τον Σέζνι; Και τα δύο, ίσως.

Η εκδοχή του καλού, λέει ότι ο Πολωνός έχει κάνει ήδη πολύ καλά ματς, έχει κερδίσει πόντους στην εκτίμηση όλων και τώρα που αρχίζουν να τον αποθεώνουν τα σχόλια των εφημερίδων για το γεγονός ότι έκανε κι αυτό το ρεκόρ με τα clean sheets, έρχεται ο Μπουφόν για να εξασφαλιστεί ότι ο Σέζνι δεν θα παρασυρθεί. Δεν θα υπάρξει το ρίσκο να πιστέψει ότι είναι έτοιμος αλλά θα συνεχίσει να αισθάνεται ότι καθημερινά πρέπει να είναι καλύτερος από τον Τζίτζι στην προπόνηση.


Η εκδοχή του κακού, λέει ότι η θέση του τερματοφύλακα είναι αυτή στην οποία δεν πρέπει να κάνεις αλλαγή, εκτός κι αν υπάρχει αντικειμενικός λόγος. Τραυματισμός, τιμωρία ή αν ο βασικός τα τρώει όλα. Με τον Σέζνι δεν συμβαίνει τίποτα από όλα αυτά, αντιθέτως είναι στην καλύτερη του φάση αυτή την στιγμή, οπότε είναι ένα θέμα το πώς θα πρέπει να τον χειριστεί ο Αλέγκρι από εδώ και πέρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου