3 Ιαν 2018

Τα μεγάλα deals μεταξύ της Γιούβε και της Τορίνο

Γιουβέντους και Τορίνο ήταν, είναι και πάντα θα είναι αντίπαλοι, χωρίς όμως να τις εμποδίζει να κάνουν δουλειές στα μεταγραφικά.

Λίγο πριν το ματς κυπέλλου, όπου θα κριθεί ποια από τις δύο θα προκριθεί στους «4» για να αντιμετωπίσει σε διπλό ημιτελικό την Αταλάντα, διαβάσαμε στη Gazzetta dello Sport για τα deals που έχουν κάνει στο παρελθόν μπιανκονέρι και γκρανάτα.

Τόμας Ρινκόν
Τον Ιανουάριο του 2017 υπέγραψε στη Γιουβέντους, η οποία τον απέκτησε από την Τζένοα αλλά δεν πείστηκε για την αξία του. Ετσι, λίγους μήνες μετά, το καλοκαίρι του '17, παραχωρήθηκε στην Τορίνο με δανεισμό για 3 εκατ. ευρώ και υπάρχει οψιόν απόκτησης του για άλλα 6, η οποία θα γίνει ρήτρα υποχρεωτικής αγοράς αν παίξει στο 50% των αγώνων της γκρανάτα.

Αντζελο Ογκμπόνα
Αρχηγός της Τορίνο, ήταν βασικός μεταγραφικός στόχος του Αντόνιο Κόντε, ο οποίος ζήτησε από τη διοίκηση να αποκτήσει με κάθε κόστος τον Ιταλό αμυντικό. Αυτό το κόστος, τελικά, ήταν 15 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2013, με τον Ογκμπόνα να παραμένει μία διετία στη Γιούβε, πριν πουληθεί στη Γουέστ Χαμ.

Τσίρο Ιμόμπιλε
Ηταν στην Primavera της Γιουβέντους, προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα, δεν κατάφερε ποτέ να ξεχωρίσει και τελικά πουλήθηκε στην Τορίνο, κατά 50%, για 8 εκατ. ευρώ. Στη συνέχεια η γκρανάτα αγόρασε και το άλλο 50% των δικαιωμάτων του και τον πούλησε στη Ντόρτμουντ το καλοκαίρι του 2014.


Τζανλούκα Πεσότο
Το όνομα του έχει συνδεθεί με τη Γιούβε αλλά ήταν η Τορίνο αυτή στην οποία αγωνίστηκε πρώτα. Οι μπιανκονέρι έδωσαν 7 δισ. λιρέτες στη συμπολίτισσα το καλοκαίρι του 1995 για να αποκτήσουν τον Πεσότο, ο οποίος παρέμεινε στη Γιουβέντους ως το τέλος της καριέρας του, κατακτώντας όλους τους τίτλους.

Φάμπιο Κουαλιαρέλα
Το καλοκαίρι του 2010 υπέγραψε στη Γιουβέντους, στην οποία παρέμεινε τέσσερα χρόνια, πανηγυρίζοντας και την κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων. Το καλοκαίρι του 2014 ο Φάμπιο αποχώρησε από τους μπιανκονέρι αλλά όχι και από την πόλη, αφού παραχωρήθηκε στην Τορίνο για 3,5 εκατ. ευρώ.


Ντίνο Μπάτζο
Το καλοκαίρι του 1991 χρειάστηκαν 5 εκατ. ευρώ, σε σημερινά λεφτά, για να πει το «ναι» η Τορίνο και να τον πουλήσει στη Γιούβε. Οι μπιανκονέρι τον έδωσαν για ένα χρόνο δανεικό στην Ιντερ και στη συνέχεια τον επανέφεραν στη βάση του, κατακτώντας ως μπιανκονέρο το κύπελλο ΟΥΕΦΑ του 1993.

Φεντερίκο Μπαλτσαρέτι
Την σεζόν 2004-05 αγωνιζόταν στην Τορίνο, την οποία βοήθησε να επιστρέψει στη Serie A. Και μόλις επέστρεψε, το καλοκαίρι του ’05, αρνήθηκε να ανανεώσει το συμβόλαιο του και υπέγραψε στη Γιουβέντους, στην οποία παρέμεινε για μια διετία, αφού το 2007 πωλήθηκε στη Φιορεντίνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου