7 Φεβ 2018

Να τι πέτυχε ο Μαρότα τον Ιανουάριο και να γιατί ο Ανιέλι του έχει τυφλή εμπιστοσύνη

Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου απέδειξε γιατί ο Μπέπε Μαρότα έχει την απόλυτη στήριξη όλων στη Γιουβέντους.

Δουλειά του γενικού διευθυντή των μπιανκονέρι είναι να παρουσιάζει μια ομάδα που θα πετυχαίνει τους στόχους της αγωνιστικά -σε συνεργασία φυσικά με τον Φάμπιο Παράτιτσι σε αυτό το κομμάτι- και παράλληλα να βελτιώνεται συνεχώς η οικονομική κατάσταση. Και ο Μαρότα αυτό το πετυχαίνει με τον τρόπο του, τον οποίο έδειξε και τώρα.

Από τον Δεκέμβριο τόνιζε ότι δεν πρόκειται να γίνει μεταγραφή και δεν έγινε, με τη Γιουβέντους να βγαίνει κερδισμένη οικονομικά παρά το γεγονός ότι δεν πούλησε κάποιον παίκτη από την πρώτη ομάδα. Οι μπιανκονέρι έδωσαν δανεικό ως το καλοκαίρι τον Πιάτσα στη Σάλκε κι από εκεί και πέρα έκαναν τα εξής deals...

- Ο Λιρόλα πουλήθηκε στη Σασουόλο.
- Ο Ματιέλο πουλήθηκε στην Αταλάντα.
- Ο Ορσολίνι δόθηκε δανεικός στην Μπολόνια με οψιόν αγοράς.
- Ο 17χρονος Καλιγκάρα πουλήθηκε στην Κάλιαρι.
- Ο 24χρονος Μαρτζιότα πουλήθηκε στη Λωζάνη, όπου ήταν δανεικός.

Από όλες αυτές τις κινήσεις, συν κάποιες άλλες συμφωνίες που αφορούν πιτσιρικάδες και θα τεθούν σε ισχύ από το καλοκαίρι, η Γιουβέντους έβαλε στο ταμείο της κάτι περισσότερο από 15 εκατ. ευρώ. Από το... πουθενά, δηλαδή, γιατί για όλους αυτούς τους παίκτες ο Μαρότα έχει βάλει οψιόν επαναγοράς τους, δηλαδή ουσιαστικά η Γιούβε διατηρεί τον έλεγχο τους, ενώ ο Πιάτσα είναι δανεικός χωρίς οψιόν για την Σάλκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου