7 Φεβ 2018

Ο άγνωστος, έως τώρα, «παράγοντας» που έχει αναγεννήσει τον Ματία Ντε Σίλιο

Στον Ματία Ντε Σίλιο και στη μεταμόρφωση του στη Γιουβέντους στέκεται η Tuttosport.

Η μεταγραφή του Ιταλού πλάγιου μπακ το καλοκαίρι δεν ενθουσίασε κανέναν οπαδό της Γιούβε. Βασικά, όχι ενθουσιασμένοι, αλλά ούτε καν ικανοποιημένοι δεν ήταν οι τιφόζι των μπιανκονέρι, αφού στη Μίλαν δεν είχε δείξει τίποτα τα τελευταία χρόνια, πηγαίνοντας από το κακό στο χειρότερο. Κι όμως, ως μπιανκονέρο ο Ντε Σίλιο κατάφερε να αντιστρέψει το κλίμα.

Το χειροκρότημα που πήρε και κατά τη διάρκεια του ματς με την Σασουόλο, όπως έγινε και σε άλλα παιχνίδια από την αρχή της σεζόν, επιβεβαιώνει ότι ο Ματία γίνεται κανονικός ποδοσφαιριστής στη Γιούβε και δείχνει ότι μπορεί να γίνει και πολύ καλός. Σε αυτό στέκεται σήμερα η Tuttosport, η οποία αναφέρεται στο πώς ο Ντε Σίλιο έχει μεταμορφωθεί.

Η εφημερίδα τονίζει το πόσο σημαντικός είναι ο mental coach που έχει προσλάβει ο 25χρονος πλάγιος μπακ, όπως έκανε στο παρελθόν και ο Λεονάρντο Μπονούτσι αλλά και άλλοι αθλητές, ώστε να αντέξει στην πίεση και από εκεί και πέρα το ρεπορτάζ εστιάζει σε δύο άλλους «παράγοντες». Ο ένας είναι ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ο οποίος ξέρει καλύτερα από τον καθένα τον Ντε Σίλιο αφού αυτός ήταν που τον προώθησε στην πρώτη ομάδα της Μίλαν. Ξέρει, επομένως, πώς να τον κάνει να αισθανθεί ασφάλεια σε ένα νέο περιβάλλον.

Αυτό το τελευταίο, το νέο περιβάλλον δηλαδή, είναι ο άλλος «παράγοντας» που έχει αναγεννήσει τον Ντε Σίλιο. Οπως γράφει και η Tuttosport, ο Ματία για πρώτη φορά το καλοκαίρι έφυγε από το σπίτι του, από την πόλη του, από την οικογένεια του και αυτό, όπως φαίνεται, του έκανε καλό. Οντας στη Μίλαν από 9 ετών, όταν ξεκινούσε στα τμήματα υποδομής, ήταν φανερό ότι χρειαζόταν μια αλλαγή και γι' αυτό είπε «ναι» στην πρόταση της Γιουβέντους.

Μένοντας, πλέον, σε άλλη πόλη, ο Ντε Σίλιο ωριμάζει, από παιδάκι γίνεται άντρας και παράλληλα έχει την τύχη να είναι σε μια ομάδα που έχει πολλές προσωπικότητες, πολλούς ποδοσφαιριστές μεγάλης αξίας, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει κι αυτός μέσα σε αυτό το περιβάλλον.

1 σχόλιο: