7 Φεβ 2018

Τι θα έκανε ο Μαρκίζιο αν έφευγε από τη Γιούβε

Ο Κλαούντιο Μαρκίζιο είναι αυτός που θα κληθεί να αντικαταστήσει τον Μπλες Ματουιντί και δηλώνει έτοιμος, ενώ ξεκαθαρίζει ότι ποτέ δεν θα φορέσει τη φανέλα άλλης ιταλικής ομάδας, αν τελικά φύγει από τη Γιουβέντους.

Τα ρεπορτάζ θέλουν τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι να μην αλλάζει σύστημα αλλά να διατηρεί το 4-3-3 παρά τον τραυματισμό του Γάλλου, δίνοντας θέση βασικού στον Μαρκίζιο. Ο οποίος Μαρκίζιο, έκανε δηλώσεις στο Sky Italia και είπε τα εξής...

Για την κατάσταση του: «Τώρα είμαι καλά. Δεν έπαιζα για ένα μήνα και με την Σασουόλο μπήκα χωρίς καν ζέσταμα αλλά όλα πήγαν καλά και είμαι ξανά στη διάθεση του προπονητή. Από μένα εξαρτάται να συνεχίσω να προπονούμαι όπως πάντα, με την ίδια θέληση και αποφασιστικότητα, για να έχω τις πιθανότητες μου».

Για την πολύ όμορφη ασίστ στον Ιγκουαΐν: «Μπράβο στον Γκονσάλο επειδή κατέβασε τέλεια την μπάλα και ντρίμπλαρε και τον τερματοφύλακα. Θυμίζει λίγο το γκολ του Πογκμπά με την Κάρπι πριν δύο χρόνια. Ο Γκονσάλο είναι σε σπουδαία φόρμα, πρέπει να παραμείνει συγκεντρωμένος και να συνεχίσει έτσι γιατί για εμάς είναι καθοριστικός και ακόμη δεν έχουμε κατακτήσει τίποτα».

Για την μάχη του τίτλου και το Champions League: «Κάνουμε καλή σεζόν και το 7ο σερί πρωτάθλημα είναι ένας από τους τρεις στόχους που θέλουμε να πετύχουμε. Η Νάπολι έχει αλλάξει πολύ λίγο ως ομάδα αυτά τα χρόνια και έχει βελτιωθεί πολύ σε εμπειρία και αυτοπεποίθηση. Κάνει πραγματικά πολύ καλό πρωτάθλημα και ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολο, αλλά η μεταξύ μας διαφορά είναι η μικρότερη δυνατή και όλα μπορούν να αλλάξουν από την μια στιγμή στην άλλη».

Για το ματς με την Φιορεντίνα: «Αφήνουμε στην άκρη την πολύ καλή εμφάνιση με την Σασουόλο και σκεφτόμαστε το ματς στη Φλωρεντία, όπου παραδοσιακά το κλίμα είναι πάρα πολύ δύσκολο για εμάς. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Μετά έχουμε την Τότεναμ και την Τορίνο. Μπαίνουμε στην πιο καυτή περίοδο της σεζόν αλλά πρέπει να σκεφτόμαστε το κάθε ματς ξεχωριστά γιατί δεν πρέπει να κάνουμε κάποιο λάθος».

Για τον Μπουφόν: «Ο Τζίτζι είναι αποφασισμένος. Είχε αυτόν τον τραυματισμό, κανείς δεν περίμενε ότι θα τον άφηνε τόσο καιρό εκτός δράσης αλλά επέστρεψε τέλεια. Οταν αποκρούει και πέναλτι στο πρώτο του ματς μετά την επιστροφή του, λογικό είναι να παίρνει τα πάνω του. Σε ό,τι αφορά το μέλλον, ο καθένας σκέφτεται το δικό του, έτσι θα το σκεφτεί κι αυτός. Ο Τζίτζι είναι ένα παράδειγμα για όλους μας για την θέληση του και την αποφασιστικότητα του, μας τα διδάσκει καθημερινά αυτά με την εμπειρία του και την βαρύτητα του στα αποδυτήρια. Δεν κουράζεται ποτέ να νικάει και έχει στόχους, όπως και όλοι μας».

Για το δικό του μέλλον: «Εχω συμβόλαιο για ακόμη 2,5 χρόνια με τη Γιουβέντους και με ενδιαφέρει μόνο το να είμαι καλά και να βοηθάω τους συμπαίκτες μου. Στο ποδόσφαιρο, ως γνωστόν, δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις τι θα γίνει, αλλά ακόμη κι αν συνέβαινε κάτι, ποτέ και εννοώ ποτέ δεν θα φορούσα τη φανέλα άλλης ιταλικής ομάδας. Επαναλαμβάνω όμως: Είμαι ευτυχισμένος εδώ και αν προπονούμαι ακόμη με πολλή θέληση και αποφασιστικότητα κάθε μέρα, παρά τα προβλήματα τραυματισμών που είχα, είναι επειδή μέσα μου έχω ακόμη πολλά κίνητρα και επειδή έχω την ίδια θέληση για νίκη που είχα πάντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου